IKEA

IKEA vill hitta Sveriges värsta garderob

Dela

Använder du en stol som garderob? Eller golvet? Eller har du bara sådan oordning i din garderob att du aldrig hittar kläderna du letar efter? Rasar kläderna ut över dig när du öppnar garderobsdörren? Nu letar IKEA Sverige efter Sveriges värsta garderob, där vinnaren belönas med en komplett PAX garderobslösning planerad tillsammans med en av våra garderobsspecialister.

Framför en rosa vägg står en garderob där kläder ligger i en enda röra.

IKEA är experter på livet hemma och vår vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna. Genom vår globala Life at Home Report har vi sedan 2014 frågat fler än en kvarts miljon människor i 40 länder hur de upplever livet hemma. I vår Life at Home Report 2023 svarade 40 procent av de tillfrågade att ett städat och organiserat hem får dem att känna sig mer till freds och avslappnade. 18 procent säger att sysslorna I hemmet aldrig tar slut. Samtidigt säger 30 procent att de har en stol i sovrummet som fungerar som garderob. 

Experter på livet hemma

Nu vill IKEA Sverige lyfta fram den gedigna kunskap och expertis som vi har, kopplat till livet hemma. Genom tävlingen vill IKEA på ett lekfullt sätt lyfta fram expertkunskapen som finns inom förvaring och hur prisvärda garderobssortimentet med smarta lösningar från IKEA kan underlätta i vardagen och spara både tid och frustration. 

– På IKEA vill vi erbjuda lösningar för de utmaningar som människor har i vardagen. Hemmet är viktigare än någonsin och ett organiserat hem underlättar i vardagen och det sparar tid att veta var du har dina saker, säger Agnieszka Wojcik, heminredningschef på IKEA Sverige. Garderoben är inget undantag och nu vill vi hjälpa till att skapa ordning i garderoberna i de svenska hemmen. 

En%20stor%20rosa%20walk-in%20closet%20byggd%20av%20IKEA%3As%20PAX-garderober.
Så här kan en ordnad och festlig garderob från IKEA se ut.

Nominera dig själv eller en vän

Om du själv vet att du har en garderob i total oordning eller om du känner någon som behöver hjälp med att få ordning och reda – skicka en bild på garderoben tillsammans med en motivering och tävla om att få den utsedd till Sveriges värsta garderob. Som vinnare får du under ett planeringsmöte tillsammans med en garderobsspecialist från IKEA bestämma utseende och funktionalitet på en PAX garderob till ett värde av 15 000 kronor.

– Tänk dig att hitta den där tröjan eller de där byxorna som du hade ett svagt minne av att du köpt, men inte sett på länge – eller hitta den där udda strumpan, säger Agnieszka Wojcik. Det finns så mycket att vinna på att ha en organiserad garderob och med hjälp av våra heminredningsexperter och våra förvaringslösningar kan vinnarna få ett mer organiserat hem. 

En%20kvinna%20i%20bl%E5%20skjorta%20st%E5r%20med%20armarna%20i%20kors%20i%20en%20kontorsmilj%F6.
Agnieszka Wojcik, heminredningschef på IKEA Sverige.

Om tävlingen

  • Tävlingen startar den 14 mars och pågår i två veckor, fram till den 28 mars.
  • Du deltar i tävlingen genom att skicka in bild och motivering om varför du eller någon du känner har Sveriges värsta garderob som direktmeddelande (DM) till IKEA Sveriges Instagram (@ikeasverige) eller Facebook (ikeasverige). Det är viktigt att du någonstans i meddelandet skriver “Sveriges värsta garderob” så att vi lätt kan hitta ditt bidrag.
  • En jury på IKEA Sverige kommer att bedöma vilka tre garderober som är värst, stökigast eller i störst behov av vår expertis och hjälp med förvaringslösningar.
  • Tre personer vinner vardera en komplett PAX garderobslösning planerad tillsammans med en garderobsspecialist från IKEA, till ett värde av 15 000 SEK. Vi kommer också att göra före- och efterreportage med vinnarna.

Här kan du läsa mer om tävlingen och tävlingsvillkoren.

Kontakter

Bilder

En kvinna i blå skjorta står med armarna i kors i en kontorsmiljö.
Agnieszka Wojcik, heminredningschef på IKEA Sverige.
Ladda ned bild
En stor rosa walk-in closet byggd av IKEA:s PAX-garderober.
Så här kan en ordnad och festlig garderob från IKEA se ut.
Ladda ned bild
Framför en rosa vägg står en garderob där kläder ligger i en enda röra.
Har du Sveriges värsta garderob?
Ladda ned bild

Om oss

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA-varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 163 miljoner besök under verksamhetsåret 2023. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA och artisten Janelle Monáe samarbetar för att belysa lekens betydelse11.6.2024 13:20:56 CEST | Pressmeddelande

Idag, på den av FN utsedda första årliga internationella lekdagen, lanserar IKEA sin senaste IKEA Play Report – en undersökning som tittar på lekens roll i förhållande till barns välbefinnande. För att understryka de viktiga budskapen i rapporten har IKEA tillsammans med barn skapat och regisserat en film där den globala artisten, skådespelerskan och inspiratören Janelle Monáe har lånat ut sin starka röst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye