Rinkeby bokfestival – Stockholms största bokfest!

Dela

Den 24-25 maj är det återigen dags för Rinkeby bokfestival. Under rubriken “Där Sverige möts” bjuder arrangörerna in till fest där möten genom litteratur står i fokus. Festivalen placerar Rinkeby i centrum för Sveriges litteraturscen med författare som Leif GW Persson, Karolina Ramqvist och Nour El Refai.

– I en tid när starka krafter både inom och utom Sverige vill öka motsättningarna mellan olika grupper av svenskar, vill vi samlas kring det skrivna ordet och det svenska språket, säger Fardosa Omar, verksamhetschef för Rinkeby Folkets Hus som anordnar bokfestivalen i samverkan med Rinkeby bibliotek

Rinkeby bokfestival arrangeras för andra året i rad. Förra året gjorde festivalen succé med drygt 700 besökare. Att årets festival har temat “Där Sverige möts” är ingen slump. Till Rinkeby bokfestival kommer litteraturintresserade människor från hela landet för att prata böcker, ta del av författarsamtal, lyssna på musik och äta mat från jordens alla hörn tillsammans.

– Bokfestivalen blir kulmen på vardagar med bokcirklar, författarmöten och insatser för ökad läslust, inte minst bland barn och unga som pågår under hela året i Rinkeby, fortsätter Fardosa.

– Vi vill inte bara låta den etablerade litteraturen komma till Rinkeby. För oss är det lika viktigt att skapa en plattform för framtidens litteratur, som avspeglar ett Sverige med rötter i hela världen, säger Elisabeth Pollak, projektledare för festivalen.

null
Elisabeth Pollak, projektledare för Rinkeby bokfestival och Fardosa Omar, verksamehtschef för Rinkeby Folkets Hus

Rinkeby bokfestival har fyra stora scener där vi kommer att få möta allt ifrån Augustprisvinnare, bästsäljare till den nya generationens författare. Lena Andersson, Johannes Anyuru, Lina Wolff och Ia Genberg är några av de författare som får tolka vår samtid. Anders Tegnell talar om sin nya bok och vilka lärdomar vi kan dra av coronapandemin. Och genom ett eget barnområde får de yngre besökarna kliva in i böckernas fantastiska värld tillsammans med barnboksförfattare som Martin Widmark, Tina Mackic och Elias Våhlund

Rinkeby bokfestival invigs den 24 maj av Svenska Akademiens Jila Mossaed och en konsert med Vasas Flora och Fauna och avslutas den 25 maj med Tensta Gospel Choir.

– Vi tror att ett par tusen besökare kommer att kunna njuta av svensk litteratur när den är som bäst och bredast! säger Fardosa Omar. 

​​Vill du intervjua Fardosa eller Elisabeth? Hör gärna av dig till vår presskontakt.

Följ programmet här.

Kontakter

Dokument

Om Rinkeby bokfestival

När? 24-25 maj
Var? Rinkeby Folkets Hus, Skårbygränd 1, Rinkeby
Hur? Gratis och öppet för allmänheten. Samtal, intervjuer, debatter, musik, mat och mycket mer!

Rinkeby bokfestival grundades 2023. Under 1990-tal arrangerades Rinkeby Bokmässa. Festivalen arrangeras i Rinkeby Folkets Hus och genomförs i samarbete med Rinkeby bibliotek.

Ansvariga för Rinkeby bokfestival 2024 är Fardosa Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus; Elisabeth Pollak, projektledare på Rinkeby Bokfes- tival; och Carl Hamilton är ordförande för Rinkeby Folkets Hus.

Följ Arenagruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arenagruppen

Uppvidinge och Jokkmokk – här är kommunerna med störst och minst inkomstskillnader mellan kvinnor och män8.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Män har högre inkomst än kvinnor i hela Sverige, men skillnaderna varierar kraftigt mellan olika kommuner. Detta visar en ny sammanställning av tankesmedjan Arena Idé, som rankat alla Sveriges kommuner utifrån inkomstskillnader baserat på kön. Uppvidinge kommun i Kronobergs län är den kommun i Sverige där skillnaden är störst i inkomst mellan kvinnor och män. I Jokkmokk i Norrbotten är skillnaderna minst.

Ny rapport kartlägger rätten till sympatiåtgärder15.2.2024 10:00:50 CET | Pressmeddelande

I samband med IF Metalls strejk mot Tesla har röster höjts om att rätten till sympatiåtgärder måste inskränkas. De som kräver detta hänvisar ofta till de nordiska länderna, utan att konkretisera vad som egentligen gäller där. Därför har tankesmedjan Arena Idé gått igenom regelverket kring sympatiåtgärder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. I rapporten “Sympatiåtgärder – en jämförande analys av reglerna i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland” som släpps idag gör rapportförfattaren Erik Grahn, doktorand i arbetsrätt vid Uppsala universitet och tidigare jurist vid LO-TCO rättsskydd, dessutom en juridisk bedömning av huruvida tre typer av sympatiåtgärder som förekommit under Tesla-strejken skulle vara tillåtna i dessa länder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye