Glasbranschföreningen

Här är finalisterna till Glaspriset och Glaspärlan 2024

Dela

Nu står det klart vilka fyra finalister som nomineras till Glaspriset och Glaspärlan – Sveriges bästa glasbyggnadsprojekt. Juryn har bland de tävlande bidragen valt ut fyra projekt till respektive pris.

Montage av bilder på finalisterna till Glaspriset och Glaspärlan 2024
Glasprojekten som har chans att vinna

– Den innovativa arkitektoniska gestaltningen är utmärkande för de bidrag som nominerats till Glaspriset. Vad gäller Glaspärlan har bidragen en härlig spännvidd som visar på en fantasirikedom om hur vi kan använda glas i olika situationer, säger juryns ordförande Mats Lindström, till vardags senior rådgivare för glaskonstruktioner på WSP.

DE NOMINERADE TILL GLASPRISET 2024

Eons kontor Sjustjärnan (Malmö)

Forskaren (Stockholm)

Life City (Stockholm)

Science Park Towers (Jönköping)

DE NOMINERADE TILL GLASPÄRLAN 2024

Lisas World (Stockholm)

Stena Nordic Recycling Center (Halmstad)

Trakt Forest Hotel (Holsbybrunn)

Tryggehuset (Tryggestad)


Prisutdelning 25 april på Nordbygg

Prisutdelningen sker på Nordbyggmässans stora scen Nordbygg Live från klockan 15.00 den 25 april 2024. På Glasbranschföreningens webbplats – gbf.se – hittar du alla tävlingsbidrag och kan vara med och rösta fram "publikens favorit" i tävlingen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mats Lindström, ordförande i juryn för Glaspriset och Glaspärlan 2024
Mats Lindström, ordförande i juryn för Glaspriset och Glaspärlan 2024
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Glasbranschföreningen (GBF) är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag verksamma inom glasmästeri, bilglasmästeri, glas- och metallentreprenad och konstinramning i Sverige. Föreningen har ca 500 medlemsföretag och arbetar bland annat med utbildning, arbetsgivarverksamhet, kvalitetssäkring och auktorisation. Glasbranschföreningen följer och driver centrala frågor för medlemsföretagen och ger även ut branschtidningen Glas.

Följ Glasbranschföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Glasbranschföreningen

Sjustjärnan vinner Glaspriset 202425.4.2024 16:14:09 CEST | Pressmeddelande

– Vi är jätteglada och mycket stolta över att projektet som vi jobbat med i flera år får den här uppskattningen. Dessutom är det extra roligt att det sker i så hård konkurrens med de andra tävlingsbidragen, säger Daniel Hohenthal, chefsarkitekt, och framhåller att det är många medarbetare på Kanozi Arkitekter, samt leverantörer och entreprenörer, som i tät samverkan uppfört E.ons nya huvudkontor i Malmö som nu är en arbetsplats för 1 500 personer.

NORDBYGG: Stort utbud av föreläsningar på Glasscenen21.2.2024 07:15:00 CET | Pressmeddelande

Dagarna 23–26 april 2024 möts hela samhällsbyggarbranschen på Stockholmsmässan i Älvsjö för att kraftsamla, nätverka och utbyta erfarenheter. Samt uppdatera sig på produktnyheter förstås! På Glascenen i Glasbranschföreningens monter C10:41 håller vi seminarier om aktuella ämnen och frågeställningar. Föredragen om 30 minuter ges tre gånger om dagen. Ett koncept som är tänkt att passa mässbesökarna som vill hinna med mycket på en dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye