Högskolan i Halmstad

Utökad satsning på Elitmiljö bordtennis Halmstad

Dela

I sex år har Högskolan i Halmstad, som riksidrottsuniversitet, i samarbete med Svenska bordtennisförbundet och Halmstad bordtennisklubb, attraherat duktiga bordtennisspelare till Halmstad. Det tack vare möjligheten för elitspelare att kombinera sin idrottskarriär med högskolestudier. Nu utökas samarbetet ytterligare när spelare från Sannarpsgymnasiet och Högskolan samlas i en gemensam miljö.

– Svensk bordtennis har en stark tradition med många framgångar under åren och där Halmstad har varit, och är, en viktig ort för svensk elitbordtennis, säger Daniel Ellermann, sportchef på Svenska bordtennisförbundet (SBTF).

Ny gemensam miljö bidrar till utveckling

Riksidrottsuniversitetet (RIU) vid Högskolan i Halmstad har tre elitidrottsmiljöer som erbjuder dubbla karriärer med träning och coachning på internationell nivå inom golf, tyngdlyftning och bordtennis. Förstärkningen av Elitmiljö bordtennis Halmstad innebär att bordtennisspelande elever på Sannarpsgymnasiet i Halmstad och studenter på Högskolan kan träna och utvecklas tillsammans. Den nya, gemensamma miljön gör att bordtennisspelare kan satsa långsiktigt redan från 16 års ålder, samtidigt som de har möjlighet att studera.

– Styrkan är alla parter, förbundet, klubben, Högskolan, Halmstads kommun och Sannarpsgymnasiet, som sedan hösten 2023 är ett riksidrottsgymnasium (RIG) för bordtennis. Det gemensamma arbetet möjliggör en starkare koppling mellan gymnasiala och eftergymnasiala studier som i sig bidrar till bordtennisspelares möjligheter till att utvecklas i Halmstad, säger Lukas Linnér, arbets- och utvecklingsledare för RIU vid Högskolan i Halmstad. Han fortsätter:

– Möjligheten att satsa på både bordtennis och studier innebär ett gemensamt åtagande för en mer socialt ansvarsfull elitidrott där vi hjälper bordtennisspelare att följa sin passion och ta ansvar för sin framtid. Vi förbereder elitidrottare inför livet efter idrottskarriären och möjliggör samtidigt en hållbar vardag. På detta sätt skapar vi vinnare på både kort och lång sikt.

Daniel Ellermann är glad över att SBTF är en partner i elitidrottsmiljön de kommande åren.

– Med etableringen av ett riksidrottsgymnasium i Halmstad och samarbetet med Högskolan ökar vi möjligheten för elitsatsande spelare att kombinera studier med bordtennis på hög nivå. Det stärker även möjligheten för heltidssatsande bordtennisspelare som har Halmstad som sin hemmabas. Allt detta ser vi mycket positivt på, säger Daniel Ellermann.

Två studenter tävlar i bordtennis-SM

Den 21–24 mars är det bordtennis-SM i Halmstad, med Halmstads bordtennisklubb, HBTK, och SBTF som värdar. Två RIU-studenter från elitidrottsmiljön, Jennie Edvinsson och Erika Fronth, gör upp i mästerskapet. Erika Fronth är regerande mästare i damdubbel och hoppas på att försvara guldet på hemmaplan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jennie Edvinsson, RIU-student vid Högskolan i Halmstad
Jennie Edvinsson, RIU-student vid Högskolan i Halmstad
Ladda ned bild
Lukas Linnér, arbets- och utvecklingsledare för RIU vid Högskolan i Halmstad
Lukas Linnér, arbets- och utvecklingsledare för RIU vid Högskolan i Halmstad
Ladda ned bild

Länkar

Om Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad 
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00
https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Digitala verktyg hjälper kvinnliga flyktingföretagare att undvika diskriminering13.6.2024 08:04:21 CEST | Pressmeddelande

Färsk forskning från Högskolan i Halmstad visar att kvinnliga företagare med invandrarbakgrund använder digitala verktyg för att undvika diskriminering. Studien visar också att flyktingar som driver företag i Tyskland känner mer motivation än de i Sverige. I sin avhandling om invandrarföretagande kartlägger Ghazal Zalkat invandrares syn på entreprenörskapets möjligheter och utmaningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye