World Childhood Foundation

World Childhood Foundation välkomnar nya styrelsemedlemmar

Dela

Vid sitt senaste styrelsemöte, den 22 mars 2024, välkomnade World Childhood Foundation två nya ledamöter. Elsa Håstad, svensk diplomat och ambassadör och Sunit Mehrotra, grundare och VD för kommunikationsbyrån King.

Elsa Håstad och Sunit Mehrotra är valdes in i World Childhood Foundations styrelse den 22 mars 2024.
Elsa Håstad och Sunit Mehrotra

Elsa Håstad har mer än 20 års erfarenhet inom ledarskap och utvecklingssamarbete med arbete i Ukraina, Belarus, Ryssland, Vietnam, samt uppdrag i Latinamerika, Asien och Afrika. Hon har fokuserat på demokrati, mänskliga rättigheter och utveckling, tjänstgjorde som Sveriges ambassadör i Albanien från 2019, och har arbetat med FN, Sida och arbetar nu med återuppbyggnaden av Ukraina på Utrikesdepartementet i Stockholm. 

Elsa Håstad säger: "Styrelseuppdraget innebär att jag får en möjlighet att återvända till de viktigaste frågorna vi har i världen, nämligen att arbeta för utsatta barns rättigheter. Att arbeta med rättigheter för de allra mest utsatta har engagerat mig genom hela mitt internationella yrkesliv och i mitt mångåriga arbete i Östeuropa, Vietnam och Latinamerika. Jag ser fram emot att få träffa alla kunniga, innovativa och hängivna människor som finns på Childhood och i verksamheten runtom i världen".

Sunit Mehrotra, grundare och VD för kommunikationsbyrån King, har 30 års erfarenhet inom kommunikationsbranschen. Han har också engagerat sig i aktivt styrelsearbete genom sitt investmentbolag Hollingworth/Mehrotra, är vice ordförande för HiH Sweden samt ordförande för stiftelsen Business Challenge. 

"Uppdraget innebär att få en möjlighet att arbeta med människor som i grunden brinner för och vill hjälpa till att göra världen till en säkrare plats för barnen! Att få den möjligheten att vara med och bidra till denna oerhört viktiga och stora fråga gör mig både stolt och ödmjuk" säger Sunit Mehrotra. 

Kenneth Bengtsson, styrelseordförande Childhood: “Med sin respektive sakkunskap och engagemang kommer Elsa och Sunit stärka styrelsens dynamik och kompetens ytterligare. Jag ser fram emot att samarbeta med dem. Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till Anna Ryott, Inge Thulin och Johan Lundgren som nu lämnar styrelsen.”

Inga arvoden utgår styrelsen. 
 
För mer information vänligen kontakta: Charles Mingo Bennström, pressansvarig World Childhood Foundation charles.bennstrom@childhood.org +46 (0) 73-422 04 42 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elsa Håstad och Sunit Mehrotra är valdes in i World Childhood Foundations styrelse den 22 mars 2024.
Elsa Håstad och Sunit Mehrotra
Ladda ned bild
Sunit Mehrotra, grundare och VD för kommunikationsbyrån King.
Sunit Mehrotra, grundare och VD för kommunikationsbyrån King.
Ladda ned bild
Kenneth Bengtsson, styrelseordförande World Childhood Foundation
Kenneth Bengtsson, styrelseordförande World Childhood Foundation
Ladda ned bild
Elsa Håstad
Elsa Håstad
Ladda ned bild

Childhood förebygger sexuella övergrepp mot barn. Det gör vi i partnerskap med eldsjälar, gräsrotsorganisationer, företag, stiftelser och andra aktörer som delar vår vision om en värld där inget barn utsätts för sexuella övergrepp. Vi investerar i innovationer, metoder och samarbeten som stärker skyddet och minskar riskerna för särskilt sårbara grupper. Vi driver påverkansarbete, ökar kunskapen och medvetenheten om sexuella övergrepp mot barn. Vi skapar långsiktig och hållbar förändring. 

Vårt arbete utgår från FN:s Barnkonvention och de globala målen 5, 16 och 17. Vi finansieras av företag, stiftelser och privata givare. Childhood grundades 1999 av Drottning Silvia. 

Följ World Childhood Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Childhood Foundation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye