Region Jönköpings län

Dags för vårdos mot covid-19

Dela

Nu är det dags för en vårdos med vaccin mot covid-19 för dem som har störst behov av skydd.

Johan W Avby

Vissa grupper rekommenderas vaccination mot covid-19 två gånger per år, och för dem är det dags med en påfyllnadsdos under april månad. Rekommendationen gäller följande grupper:

  • alla personer över 80 år
  • personer som är 65 år eller äldre och som har behov av daglig omsorg, dvs särskilt boende för äldre, hemtjänst eller hemsjukvård

- Dessa grupper har allra störst risk för att bli allvarligt sjuka av covid-19. Just nu är smittspridningen av covid-19 ganska låg, men det kan komma nya toppar i sommar eller i början av hösten. Därför är det viktigt för dessa grupper att vara skyddade året runt, och då behövs det två vaccindoser per år, säger Malin Bengnér, smittskyddsläkare i Region Jönköpings län.

Vaccination erbjuds på alla vårdcentraler. Det går att boka tid på webben, gå på en drop in-mottagning eller att ringa sin vårdcentral. Information till dem som berörs har gått ut i ett brev via hemtjänsten och den här veckan skickas även ett sms till alla som är 80 år eller äldre. I sms:et finns en länk till tidsbokning, som görs via systemet MittVaccin och inloggning med bank-id. Vissa vårdcentraler kommer även att kalla sina invånare över 80 år.

För dem som inte tillhör någon av grupperna som rekommenderas vaccination är det möjligt att ändå vaccinera sig efter telefonkontakt med sin vårdcentral.

Kontakt:
Malin Bengnér
Smittskyddsläkare
010-242 40 30
press@rjl.se

Kontakter

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye