Svenska Bostäder

App ska underlätta vardagen för Svenska Bostäders hyresgäster

Dela

Nu kan Svenska Bostäders hyresgäster hantera delar av sitt boende direkt i telefonen.

– Våra hyresgäster önskade en app – och vi har lyssnat. Nu hoppas vi kunna förenkla deras vardag, på vårt sätt, säger Stefan Sandberg, vd för Svenska Bostäder.

Bild på Svenska Bostäders app
Svenska Bostäders app gär det enkelt för hyresgäster att komma i kontakt med sin bovärd och – inte minst – att boka tvättstugan i mobilen!

När Svenska Bostäders hyresgäster fick frågan om vad de önskade i en app var en majoritet överens: boka tvättstuga! Men de ville även kunna anmäla fel enkelt, snabbt komma i kontakt med sin hyresvärd och få tips på saker som rör boendet. Nu finns den appen!

– Att hitta sätt som gör boendelivet enklare och mer hållbart för våra hyresgäster är viktigt för oss. Och att vi nu tagit fram en app är ett av flera projekt kring digitala lösningar som pågår på Svenska Bostäder, säger Stefan Sandberg.  

Förhoppningen är att appen ska underlätta vardagen för dem som bor i bolagets drygt 28 500 lägenheter. Förutom tvättstugebokning – som allra flest önskade – kommer hyresgästerna även att kunna anmäla fel som uppstår i lägenheten, genom att enkelt ladda upp bilder och skicka in. Även kontakten till kundcenter går snabbare genom appen. Flera har också önskat tips som rör boendet.
– I appen länkar vi till frågor som hyresgäster ofta undrar över och som de ofta kan ta hand om själv i sina lägenheter. Det är smidigt för hyresgästerna och kommer förhoppningsvis också att kunna underlätta för vårt kundcenter, säger Stefan Sandberg. 

Svenska Bostäders app finns att laddas ner i Appstore och i Google Play.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Svenska Bostäder/Peter Lydén
Foto: Svenska Bostäder/Peter Lydén
Ladda ned bild

En del av Stockholm

Idag har mer än 60 000 stockholmare sina liv, hem och drömmar hos Svenska Bostäder samtidigt som över 4000 företag förverkligar sina affärsidéer i bostadsbolagets lokaler.

Svenska Bostäder är en del av Stockholms stad och ägs och styrs av stockholmarna. Här jobbar 340 medarbetare med att ta hand om 28 400 hyresrätter, 4000 lokaler och 4 centrum. På dotterbolaget Stadsholmen jobbar 20 medarbetare med 1600 hyresrätter och 900 lokaler.

Som ett av Sveriges största bostadsbolag har vi ett ansvar men också kraften att göra mer än att bara bygga och förvalta hus.

Vill du komma i kontakt med oss? Gör din röst hörd på svenskabostäder.se/hemokrati

Följ Svenska Bostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bostäder

Svenska Bostäder säger "Hej granne!" på trädgårdsmässan21.3.2024 15:52:18 CET | Pressmeddelande

Svenska Bostäder är med i balkongutställningen under Nordiska trädgården. Temat är "Hej granne!" - Vi vill uppmuntra till att våga ta kontakt med sin granne, säger Susanne Tornström Dominguez och Charlotta Josefsson, som kommit med idén till balkongen. Medverkan på balkongutställningen är ett medarbetarinitiativ för att med glädje och blommor sprida budskapet om att trygghet i bostadsområden börjar med ett enkelt hej!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye