Ny yrkesbana tack vare Folkuniversitetets projekt

Dela

Nu avslutas Folkuniversitetets projekt Work for Ukrainians Individual där 98 ukrainare i Gävleborg har fått stöd i att förbättra sin svenska och komma närmare arbetsmarknaden. Projektet har bedrivits med stöd från Europeiska Socialfonden

Yuliia Medvid lärde sig svenska i Folkuniversitetets projekt för ukrainare.
Yuliia Medvid lärde sig svenska i Folkuniversitetets projekt för ukrainare.

En deltagare som fått stöd av projektet är Yuliia Medvid, som fått möjlighet att gå en vårdbiträdesutbildning.

- Mina vänner anmälde mig till det här projektet för att jag skulle tänka mindre på vad som hände i mitt liv och allt förändrades, berättar hon. Att studera i det här projektet var väldigt svårt, mycket material, mycket ny information, svåra tentor, men tack vare detta försvann depressionen och jag fick ett nytt yrke.

Nu när Folkuniversitetets projekt avslutas har 31 av deltagarna jobb och 9 studerar. 71 deltagare har läst svenska i projektet och 9 har gjort praktik.

- Vi är så imponerade av deltagarnas kompetens och motivation, säger Anna Idell, projektledare vid Folkuniversitetet. Vi är glada och tacksamma för alla goda samarbeten och uppmuntrar fler arbetsgivare att ta till vara den kompetens och potential som finns i den här målgruppen.

Kontakter

Anna Idell, projektledare och biträdande platschef Folkuniversitetet Gävleborg
073-8225159
anna.idell@folkuniversitetet.se

Folkuniversitetet - kunskap förändrar

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning över hela landet. Det är bildat av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella särintressen.

Följ Folkuniversitetet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkuniversitetet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye