Lyckat tomatsamarbete ger ukrainare jobb

Dela

Nu avslutas Folkuniversitetets projekt Work for Ukrainians Individual där 113 ukrainare i Örebro har fått stöd i att förbättra sin svenska och komma närmare arbetsmarknaden. 15 av dem har erbjudits anställning på en nystartad tomatodling i Frövi. Det är resultatet av ett gott samarbete mellan Folkuniversitetet och OnePartnerGroup.

Folkuniversitetets ukrainska deltagare på studiebesök i det enorma växthuset i Frövi.
Folkuniversitetets ukrainska deltagare på studiebesök i det enorma växthuset i Frövi.

- Inför anställningarna hölls två omgångar med speedintervjuer i våra lokaler med språkstöd från projektet. Dessutom bjöd arbetsgivaren in både deltagare och projektpersonal till studiebesök i växthuset, berättar Hans Wirback, projektledare på Folkuniversitetet i Örebro. Deltagarna har upplevt det mycket positivt och i dagsläget har 15 av projektets deltagare erbjudits anställning där, fortsätter han.

Detta är bara ett exempel på arbetsgivare som anställt deltagare i projektet. Nu när Folkuniversitetets projekt avslutas har 53 av deltagarna jobb och 5 studerar. I projektet har även 15 deltagare gjort praktik.

- Vi är så imponerade av deltagarnas kompetens och motivation och ser tydliga stegförflyttningar hos våra deltagare, säger Jenny Johansson, platschef på Folkuniversitetet i Örebro. Vi är glada och tacksamma för alla goda samarbeten med arbetsgivare och uppmuntrar fler arbetsgivare att ta till vara den kompetens och potential som finns i den här målgruppen.

Projektet har bedrivits med stöd från Europeiska Socialfonden.

Kontakter

Jenny Johansson, platschef Folkuniversitetet Örebro
070-791 39 78
jenny.johansson@folkuniversitetet.se

Folkuniversitetet - kunskap förändrar

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning över hela landet. Det är bildat av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella särintressen.

Följ Folkuniversitetet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkuniversitetet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye