IKEA

IKEA lanserar BRÄNNBOLL – en game-changer för gaming i hela hemmet

Dela

IKEA lanserar kollektionen BRÄNNBOLL, inspirerad av de föränderliga och varierande behoven hos gamers och de som lever med dem. Kollektionen innehåller tjugo mångsidiga produkter som hjälper gamers att skapa en bekväm och engagerande miljö när spelet är igång – och som smälter in i hemmet när spelet är avstängt.

Tre personer sitter framför en tv och spelar tv-spel.


Med en snabbt växande global gamingcommunity på 3,3 miljarder människor är gaming världens största hobby och en viktig del av många människors vardag. Dagens spelande är en dynamisk aktivitet på olika enheter och platser i hemmet, som involverar människor i alla åldrar och på alla nivåer. BRÄNNBOLL bygger vidare på den första gaming-serien som IKEA släppte tillsammans med Republic of Gamers 2021och utforskar smarta lösningar för gamers som värdesätter stil och funktionalitet, som vill spela tillsammans och röra sig smidigt mellan olika plattformar och ställningar.

En%20vit%20f%F6rvaringsm%F6bel%20p%E5%20hjul%20som%20st%E5r%20i%20ett%20soligt%20rum.


Kollektionen erbjuder ett mångsidigt utbud av möbler, förvaringslösningar och tillbehör, utformade för att inte bara förbättra gamingupplevelsen utan också stödja vardagen bortom spelandet. Många av produkterna har flera funktioner och är utformade för att flyttas runt och anpassas till olika utrymmen, så att gamers snabbt kan skapa en uppslukande gamingmiljö.

– Med BRÄNNBOLL omfamnar vi idén att gaming är för alla och hör hemma överallt i hemmet. Det handlar om att göra det enkelt för människor att skapa utrymmen som är anpassade för gaming, boende och allt däremellan, säger Philip Dilé, Product Design Developer på IKEA of Sweden. Vi hoppas att den här kollektionen ska uppmuntra vänner och familjer att umgås och skapa glädje och samhörighet genom gemensamma gamingupplevelser. 

En%20gr%F6n%20uppbl%E5sbar%20f%E5t%F6lj%20st%E5r%20p%E5%20en%20rutig%20matta%20i%20ett%20rum.%20Bredvid%20f%E5t%F6ljen%20st%E5r%20en%20sk%E5l%20med%20popcorn%20p%E5%20ett%20gr%F6nt%20bord.

En uppblåsbar stol som bygger vidare på misstag

Kollektionen fokuserar på sittmöblerna, med en mängd ergonomiska stolar som är utformade för att stödja olika gamingställningar och scenarier, inklusive en uppblåsbar stol som bygger vidare på tidigare mindre lyckade försök att introducera uppblåsbara möbler. Dessutom innehåller kollektionen en gamingstation, utrustad med en vikbar bordsskiva, integrerad förvaring för PC-torn och kabelhantering, som enkelt kan förvandlas från en lekplats till en diskret förvaringsenhet.

Kollektionen kompletteras med ett antal förvaringslösningar, till exempel ett väggmonterat skåp, hjulförsedda sidobord och en multifunktionell korg som även fungerar som ett flyttbart fristående bord. Som komplement finns tillbehör och dekorativa element, till exempel en musmatta, en matta och en pläd, som är utformade för att ge en personlig touch till spelutrymmet.  

En%20stol%20med%20en%20gul%20st%E5lram%20och%20en%20ljus%20sits%20och%20rygg%20st%E5r%20i%20ett%20rum%20bredvid%20ett%20f%F6nster.

Nyskapande estetik med influenser från den pulserande sportvärlden  

BRÄNNBOLL utmanar den traditionella gamingdesignen och tar avstånd från den typiska mörkare estetiken. Istället introducerar kollektionen livfulla färger och element inspirerade av streetsport. Detta skapar en unik, lekfull stil som kombinerar en atletisk energi och dynamik med den komfort och prestanda som är nödvändig för gaming. Fåtöljen BRÄNNBOLL utforskar hur möbler kan bli en dynamisk del av den virtuella gamingupplevelsen. Den engagerar gamern fysiskt och svänger från sida till sida i harmoni med gamerns rörelser. 

– Fåtöljen är inspirerad av hur människor rör sig när de gamear och jag ville skapa en stol som aktiverar gamearen, för att förstärka interaktionen. Denna koppling mellan gamearen och spelet kan förhoppningsvis leda till en mer engagerande och uppslukande upplevelse, säger David Wahl, designer på IKEA of Sweden.   

Kollektionen BRÄNNBOLL lanseras på alla IKEA marknader i september 2024. Priser på produkter ber vi att få återkomma med.

Ladda ned högupplösta bilder: Bildbanken

Kalendarium:

 Säljstart:  Nyhet:                                  Pressinformation: Pressbilder:

5 april 2024

TESAMMANS kollektion

Pressmeddelande

Bildbank

April 2024

Aprilnyheter sortiment

Pressmeddelande

Bildbank

April 2024

MITTZON sortiment

Pressmeddelande

Bildbank

29 mars 2024

Nytillverkad No4 kollektion

Pressmeddelande

Bildbank

21 mars 2024

UTSÅDD sortiment

Pressmeddelande

Bildbank

Mars 2024

BRÖGGAN kollektion

Pressmeddelande

Bildbank

Kontakter

Bilder

Om oss

Vår vision på IKEA är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilket innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA produkter består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 163 miljoner besök under verksamhetsåret 2023. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA lanserar UTSÅDD – nyheter för hemmets husdjur21.3.2024 12:07:56 CET | Pressmeddelande

Nu lanserar IKEA de lekfulla husdjursprodukterna UTSÅDD, som har utvecklats i samarbete med veterinärer, experter på husdjursprodukter och en krävande panel av katter och hundar. Med UTSÅDD vill IKEA förenkla och förgylla livet hemma med husdjur, genom att erbjuda produkter som är lätta att rengöra, tål att användas dagligen och som sömlöst smälter in i hemmet. UTSÅDD säljs på IKEA.se från 21 mars och IKEA Malmö varuhus från 1 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye