Bonnier News

Bonnier News lanserar podden Krimstad – kända kriminalfall från hela Sverige

Dela

I dag är det premiär för Bonnier News nya podcast Krimstad, som utifrån ett lokalt perspektiv berättar om några av de senaste årens mest uppmärksammade kriminalfall. Krimstad skapas av lokaltidningsreportrarna som var med och bevakade fallen.
– I Krimstad kan vi förena kraften i den lokala närheten med möjligheten att sprida dessa historier till fler, säger Viktor Ahldén, producent i centrala poddteamet på Bonnier News.

Viktor Ahldén och Alexandra Sannemalm leder Bonnier News nya podd Krimstad.
Viktor Ahldén och Alexandra Sannemalm leder Bonnier News nya podd Krimstad. Foto: Lisa Florin

I tio avsnitt berättas historien om åtta uppmärksammade kriminalfall som alla skakade om samhället ordentligt. Podden leds av Viktor Ahldén och Alexandra Sannemalm och i varje avsnitt intervjuas, vid sidan av till exempel åklagare och utredare, de lokaltidningsreportrar som var med och bevakade respektive fall. Att berätta historierna utifrån ett lokalt perspektiv är det som gör Krimstad till en unik krimpodd, menar Viktor Ahldén.

– Redaktionerna inom Bonnier News Local sitter på en otrolig kunskap om orterna de bevakar och händelserna som definierar dem. Vi såg en möjlighet att förena dessa historier i en gemensam podcast. I Krimstad kan vi förena kraften i den lokala närheten med möjligheten att sprida dessa historier till fler, säger Viktor Ahldén.

Krimstad är ett samarbete mellan Bonnier News centrala poddteam, produktionsbolaget Tredje Statsmakten och fem olika lokala tidningar.

– Med Krimstad utvecklar vi det redaktionella samarbetet mellan flera av våra olika lokaltidningsredaktioner. Jag är väldigt stolt över att vi hittat ett format som passar lika bra i Sundsvall och Örebro som i Eslöv, Jönköping och Sandviken, samtidigt som det öppnar upp för att hela landet ska kunna ta del av väldigt spännande historier som våra lokaltidningar bevakat och som berört samhället på djupet, säger Anna-Clara Welander, chef redaktionell verksamhet, Bonnier News Local.

Innehållet i de fyra första avsnitten

1, 9/4: Knarklangaren, opioiderna och tjejernas hämnd

Ryktena går bland unga kvinnor som missbrukar droger i Sundsvall att det finns en medelålders man med en stadig tillgång på opioider. Han är hjälpsam och generös till en början, men sedan börjar kraven att komma. Tjejerna som får sina droger från honom vet snart att om de börjar köpa från Samir inleder de ett högt spel med sin egen kropp som insats. När polisen får upp ögonen för Samir får tjejerna sin chans att sätta dit mannen som gjort deras liv till ett helvete.

Avsnittet görs i samarbete med Sundsvalls tidning.

2, 16/4: Mordet på Lena Wesström, del 1

Den 15 maj 2018 ringer en man till SOS alarm. Hans exfru, Lena Wesström är försvunnen. Deras yngsta son fyller år och mannen och de äldre syskonen har åkt hem till Lena för att gemensamt fira sonen. Klockan är 06 på morgonen. I köket är lamporna tända och det står halvt inslagna presenter på köksbordet. Men Lena är borta.

Avsnittet görs i samarbete med Nerikes Allehanda.

3, 23/4: Mordet på Lena Wesström, del 2

Misstankarna riktas mot Stefan, en gift man som Lena haft en relation med. Men trots att allt pekar på att det skulle vara Stefan som mördat Lena har polis och åklagare svårt att hitta konkreta bevis som kan knyta honom till brottet.

Avsnittet görs i samarbete med Nerikes Allehanda.

4, 30/4: Nyårsmordet i Sundsvall: ”Det är en mardröm man är i”

Tre kvinnor firar nyårsafton med ostbricka, festhattar, Bingolotto och lådvin. Men under tidig morgon tar historien en fasansfull vändning och scenerna som polisen möter beskriver de som ”en skräckfilm”. Vilka är kvinnorna på festen? Hur kunde detta ske? Hur går man vidare när ens nära vän mördas?

Avsnittet görs i samarbete med Sundsvalls tidning.

Lyssna på Krimstad här.

Fakta om Krimstad:
Premiär 9/4

Medverkande tidningar:

  • Arbetarbladet
  • Jönköpings-Posten
  • Skånska Dagbladet
  • Sundsvalls tidning
  • Nerikes Allehanda

Produktion: 

Viktor Ahldén, Bonnier News, producent och programledare
Alexandra Sannemalm, Tredje Statsmakten, producent och programledare.
Patricio Samuelsson, Bonnier News, musik, mixning, ljudproduktion.

Kontakter

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye