Woodsafe Timber Protection AB

Nu är det bevisat igen.

Dela

WOODSAFE® Exterior WFX brandimpregnering ger beständig brandklass i din träpanel utan ytbehandling.

Exterior WFXTM är en premiumprodukt att lita på och som uppfyller brandsäkerhetskraven för exteriör fasadbeklädnad, utan skyddande ytbehandling, i linje med försäkringsbolagens ökade brandkrav för träbyggnader och flervåningshus.

I skuggan av ökande efterfrågan och användande har tvivel om brandskyddets beständiga egenskaper hörts från brandkonsulter och försäkringsbolag. Från USA som är världens största marknad för brandimpregnerat trä är budskapet till byggsektorn.

UP TO CODE. NEVER UP TO A CHANCE!

  • Under mina 31 år i branschen har jag aldrig upplevt att så många träpaneler accepteras och används som fasad i flervåningshus, trots att godkända bruksklassegenskaper enligt EN16755 EXT inte bevisats. Det borde vara en självklarhet för alla byggare att inte acceptera brandskydd utan brandbeständiga egenskaper, men så verkar inte vara fallet tyvärr. Vi ser flera exempel på att marknaden väljer miljömärkning före beständig brandsäkerhet vilket är att riskera säkerheten för de boende i exempelvis högre hus med stora fasader, berättar Thomas Bengtsson, grundare av Woodsafe Timber Protection AB.

Exterior WFXTM är godkänd i miljöbedömningssystemen Byggvarubedömningen och Sunda Hus så ingen kompromiss med brandkrav och miljöbedömning behöver göras.

Enligt den senaste provningen, utförd och klassificerad av RISE, bevisades godkända egenskaper igen, enligt EN16755. Exterior WFXTM utsattes för hygroskopiprov (fuktkänslighetstest) och accelererad åldring inkluderat UV-ljus och brandprovades före och efter åldringen enligt SBI-metoden med upprätthållen Euroklass B.

  • Det som är extra glädjande är att klassificeringen bevisat och ringat in att Exterior WFXTM klarade kriterierna på en bredare och mer kvalitativ nivå. Jag förklarar gärna mer för den intresserade så ta gärna kontakt, säger Peter Johnson, Produkt- och Utvecklingschef på Woodsafe Timber Protection AB.

För mer information, kontakta:

Peter Johnson, Produktchef- och Utvecklingschef:                              +46 10 206 72 37   | peter.johnson@woodsafe.com

www.woodsafe.com

Bilder

Om Woodsafe Timber Protection AB. (556630-5321)

Woodsafe Timber Protection AB är en tillverkare som uteslutande arbetar med industriell brandskyddsimpregnering av massivträ och plywood. Bolagets verksamhet omfattas av tredjeparttillverkningskontroll och är sedan 2008 den enda tillverkaren med två system och typgodkännandebevis enligt Boverket BBR och Plan, -och Bygglagen PBL (SFS 2010:900). Woodsafe Timber Protection AB var Europas första CE-märkta tillverkare av brandimpregnerat trä och vårt kvalitets- och ledningssystem är certifierat enligt ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018. Årligen hanteras mer än 1300st projekt med distribution över hela Europa och delar av världen.

Följ Woodsafe Timber Protection AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Woodsafe Timber Protection AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye