Familjebostäder

Familjebostäders års- och hållbarhetsredovisning 2023: Ett år med minskade utsläpp och ökad trygghet

Dela

Hållbarhetsfrågorna tog ett rejält kliv framåt för Familjebostäder under 2023. Klimatutsläppen har minskat med 15 procent på två år och ett systematiskt trygghetsarbete bidrog till att trygghetsindex ökade för femte året i rad. 350 nya hyresrätter stod klara för inflyttning.

Familjebostäder är en av Stockholms största hyresvärdar. Vår ambition är att skapa hem för en enklare vardag, där våra hyresgäster trivs i sina hem, bostadsområden och med oss som hyresvärd. 2023 innebar flera utmaningar. Året inleddes med en våldsvåg som påverkade många av våra hyresgäster och kraftiga kostnadsökningar påverkade hela byggbranschen.

– Vi fortsätter bygga nya bostäder trots tuffare ekonomiska tider. Fram till 2030 ska vi halvera våra utsläpp och det ställer krav på hela byggprocessen. Nya arbetssätt och ökat fokus på återbruk och materialval krävs för att kunna kapa utsläppen i alla led. Under året satsade vi på trygghetsåtgärder i våra hus och utemiljöer och trygghetsindex ökade för femte året i rad, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder.

Från årets hållbarhetsrapport och årsredovisning:

  1. Vi hade inflyttning i 350 hyresrätter och färdigställer ytterligare drygt 400 under våren 2024.
  2. Underhållsinsatserna ökade med 80 procent jämfört med 2022 med fokus på att minska energianvändningen och öka tryggheten för våra hyresgäster.
  3. Vår klimatpåverkan har minskat med cirka 15 procent till följd av lägre utsläpp av växthusgaser och 6,2 procent minskad energianvändning de senaste två åren.
  4. Satsningar på trygghet i våra prioriterade områden ökade trygghetsindex till 80,4 – störst lyft såg vi i Rinkeby och Tensta.
  5. Vi friställde 136 lägenheter till Bostadsförmedlingen tack vare ett systematiskt arbete med oriktiga hyresförhållanden, en ökning med 18 procent. 

Här hittar du Familjebostäders års- och hållbarhetsredovisning 2023.

Kontakter

Om oss

Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar 21 000 bostäder i Stockholm, där mer än 44 000 stockholmare bor. Vår vision är att skapa hem för en enklare vardag. Vi erbjuder hyresrätter där underhåll och service ingår. Vi renoverar och bygger nytt med framtiden i sikte - energisnålt och uppkopplat. Det ska vara enkelt att bo hos oss.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

PRESSINBJUDAN JÄRVAVECKAN: Allmännyttans jättar livecoachade på scen ­”Hjälp oss att bygga mer och billigare!”21.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

När konjunkturen dyker, räntor och inköpspriser är fortsatt höga och kalkylerna är näst intill omöjliga att få ihop, fortsätter allmännyttan i Stockholm ändå att bygga staden. Hyresrätt för hyresrätt. Men hur blir bostadsbolagen ännu bättre? Hur kan byggkostnaderna pressas och byggtiderna kortas för att möta stockholmarnas behov av fler och prisvärda bostäder? Nu sätter sig tre av allmännyttans jättar, Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder, på scenen för att bli utmanade av experter – inför publik och direktsända kameror.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye