IKEA

IKEA visar POÄNG fåtölj och KLIPPAN soffa på Milan Design Week 2024

Dela

Som en av höjdpunkterna på Milan Design Week 2024 presenterar IKEA de uppdaterade designerna av de ikoniska bästsäljarna - KLIPPAN soffa och POÄNG fåtölj. Dessa är de senaste tillskotten till kollektionen Nytillverkad, som blandar klassisk design med moderna inslag.

I ett ljust rum med vita väggar står en röd fåtölj och en gul och en blå soffa.


Den uppdaterade KLIPPAN soffa och POÄNG fåtölj hyllar tidlös elegans och funktionalitet, med inspiration från 1980-talets djärva estetik och med nya funktioner för att vara relevanta för dagens och morgondagens behov. Möblerna skapades ursprunligen av den visionära IKEA designern Noboru Nakamura och uppdaterades av honom strax innan hans bortgång 2023 och är ett bevis på hans bestående arv. 

Den mjukt formade soffan KLIPPAN, som förkroppsligar enkelhet och funktionalitet, har blivit en riktig IKEA-klassiker. Soffan har gjort en årlig comeback i hundratals olika utföranden sedan den först presenterades i IKEA katalogen 1980. Med sina tvättbara överdrag och tidlösa elegans har KLIPPAN varit relevant i nästan ett halvt sekel. I år återintroducerar IKEA de puffiga överdragen från 1984 års utgåva i de starka primärfärgerna röd, blå och gul.

En%20gul%2C%20en%20r%F6d%20och%20en%20bl%E5%20sofffa%20st%E5r%20i%20ett%20ljust%20rum%20med%20vitt%20golv.


POÄNG, som ursprungligen introducerades som POEM 1977, har förvandlats genom åren och anpassats till förändrade livsstilar, kundbehov och designtrender. För kollektionen Nytillverkad presenterar IKEA en elegant, lågryggad version av POÄNG, perfekt för livliga samtal. Nackstödet har tagits bort för att skapa ett nytt kompakt och modernt utseende, medan sittvinkeln har ändrats för att säkerställa en mer aktiv hållning som välkomnar sociala interaktioner.

En%20r%F6d%20IKEA-f%E5t%F6ljs%20st%E5r%20i%20ett%20vitt%20rum%20med%20en%20rutig%20v%E4gg.


Båda produkterna designades ursprungligen av den berömde japanske designern Noboru Nakamura och uppdaterades av honom för kollektionen Nytillverkad strax innan han gick bort. Noboru Nakamuras kreativa vision och filosofi har påverkat generationer av designers. Hans förmåga att förenkla och fokusera på det väsentliga genom design var bland de bästa. Hans tidlösa design som resulterat i POÄNG och KLIPPAN har förblivit relevant under många decennier och kommer att fortsätta att inspirera oss i framtiden.

En%20%E4ldre%20man%20sitter%20bredvid%20ett%20skissbord.


– Både KLIPPAN och POÄNG representerar mer än bara möbler, de symboliserar vårt engagemang för att skapa långlivad design som verkligen förbättrar människors liv och hem över tid, säger Johan Ejdemo, Global Design Manager på IKEA of Sweden. Kärnan i varje IKEA-design är en princip som kallas Demokratisk Design där KLIPPAN och POÄNG exemplifierar essensen av den. Här kombineras sömlöst form, funktion, kvalitet, hållbarhet och prisvärdhet. Genom att anpassa befintliga produktionslinjer och göra genomtänkta justeringar kan vi erbjuda kunderna ny design, som den lågryggade fåtöljen POÄNG, till ett tillgängligt pris utan att kompromissa med kvaliteten.

Säljstart: 2 augusti på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus med undantag av Gävle.

Ladda ned högupplösta bilder: Bildbanken
Läs mer om designer Noboru Nakamura och produkter (Pdf): Pressmaterial

Kalendarium:

 Säljstart:  Nyhet:                                  Pressinformation: Pressbilder:

5 april 2024

TESAMMANS kollektion

Pressmeddelande

Bildbank

April 2024

Aprilnyheter sortiment

Pressmeddelande

Bildbank

April 2024

MITTZON sortiment

Pressmeddelande

Bildbank

29 mars 2024

Nytillverkad No4 kollektion

Pressmeddelande

Bildbank

21 mars 2024

UTSÅDD sortiment

Pressmeddelande

Bildbank

Mars 2024

BRÖGGAN kollektion

Pressmeddelande

Bildbank

Kontakter

Bilder

Dokument

Om oss

Vår vision på IKEA är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilket innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA produkter består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 163 miljoner besök under verksamhetsåret 2023. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA lanserar UTSÅDD – nyheter för hemmets husdjur21.3.2024 12:07:56 CET | Pressmeddelande

Nu lanserar IKEA de lekfulla husdjursprodukterna UTSÅDD, som har utvecklats i samarbete med veterinärer, experter på husdjursprodukter och en krävande panel av katter och hundar. Med UTSÅDD vill IKEA förenkla och förgylla livet hemma med husdjur, genom att erbjuda produkter som är lätta att rengöra, tål att användas dagligen och som sömlöst smälter in i hemmet. UTSÅDD säljs på IKEA.se från 21 mars och IKEA Malmö varuhus från 1 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye