CUPRA Sverige

Dahlgren och Bengtsson bekräftade förare i team CUPRA Sweden-PWR inför STCC 2024

Dela

Spänningen ökar inför den stundande elektriska STCC-säsongen, och nu är det bekräftat att de erfarna och framgångsrika förarna Robert Dahlgren och Axel Bengtsson fortsätter som förare i det regerande mästerskapsteamet CUPRA Sweden-PWR.

Axel Bengtsson och Robert Dahlgren bildar en lovande och stark line-up inför kommande racingsäsong.
Axel Bengtsson och Robert Dahlgren bildar en lovande och stark line-up inför kommande racingsäsong.

Regerande mästerskapsteamet CUPRA Sweden-PWR kommer att försvara sin position med hjälp av CUPRA Born och fyrfaldig STCC-mästare Robert Dahlgren. Dahlgren kommer att köra en av teamets tre tävlingsbilar baserade på Cupra Born. Tävlingsbilen förväntas leverera 550 hästkrafter vilket ger en accelereration på 0-100 km/h på mindre än tre sekunder.

Den unga talangen Axel Bengtsson kommer att köra tillsammans med den regerande mästaren Robert Dahlgren i teamets tre tävlingsbilar. Med Axel ombord fortsätter PWR Group och CUPRA Sweden-PWR att lyfta fram nya talanger. Axel tar steget in i standardbilsracing bredvid den mest framgångsrika STCC-föraren någonsin, Robert Dahlgren, och bildar en stark line-up med Roberts erfarenhet och rutin, tillsammans med Axels snabbhet och lovande talang.

”Med Robert och Axel har vi en formidabel föraruppställning för att försvara våra STCC-titlar i år.”, säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Sweden-PWR

"Att Axel och Robert fortsätter i vårt team är suveränt, de har vårt största förtroende och vi är övertygade om att de kommer att regera med CUPRA Born i årets elektriska STCC. Det ska bli otroligt spännande att se dem prestera under säsongsdebuten mitt i centrala Göteborg.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Axel Bengtsson kommer från kartingen och 2022 var Axels debutår med PWR. Som nybörjare säkrade han seger i Junior Swedish Championship, två pallplatser och triumferade i finalloppet i Mantorp Park.

"Det känns helt fantastiskt att få chansen att fortsätta med det bästa teamet i STCC, att direkt få tillgång till förstklassig utrustning och att få jobba med väldigt duktiga människor.", säger Axel Bengtsson.

När STCC-säsongen inleds med ett stadslopp mitt i centrala Göteborg, den 8-9 juni, strävar CUPRA Sweden-PWR-förarna efter att bidra med så många poäng som möjligt till både dem själva och teamet.

"Framför allt handlar denna säsongen om att alltid ta sig i mål plocka så många poäng som möjligt. Vi tävlar alltid för att vinna och nya elektriska STCC ändrar inte på det. Jag vet att det här kommer att bli en stor utmaning för mig själv och hela  CUPRA Sweden-PWR, men vi kommer att arbeta som ett team för att nå våra mål.", summerar Robert Dahlgren.

Avslutningsvis är förväntningarna tydliga för CUPRA Sweden-PWRs förare Robert Dahlgren och Axel Bengtsson. Med sin formidabla line-up och sitt engagemang är teamet redo att sätta sin prägel på mästerskapet igen. På banan är deras uppdrag tydligt: att inte bara säkra segrar för sig själva utan också att bidra med viktiga poäng till teamets gemensamma framgång. Med varje tävling strävar de efter att tänja på gränserna för prestanda, visa upp motorsportens sanna anda och cementera sitt mästerskapsarv.

Teamet kommer att driva tre nya 100% elektriska CUPRA Born i STCC 2024 och den tredje föraren kommer att avslöjas inom kort.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Teamets tävlingsbilar baseras på elbilen CUPRA Born.
Teamets tävlingsbilar baseras på elbilen CUPRA Born.
Ladda ned bild
Starka elmotorer som levererar hela 550 hästkrafter.
Starka elmotorer som levererar hela 550 hästkrafter.
Ladda ned bild

Länkar

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har blivit ett av Europas snabbast växande bilmärken och har ett globalt nätverk av specialiserade återförsäljare.

CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, och år 2023 nådde varumärket nya höjder med över 230 000 levererade fordon. Varje lansering av en ny modell har markerat en milstolpe när det gäller att definiera varumärkets karaktär, en utmanande och originell design: CUPRA Ateca, en unik modell i sitt segment, CUPRA Leon, den första elektrifierade modellen tack vare plug-in hybrid teknik, CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats exklusivt av märket, och företagets mest sålda fordon hittills; och CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. CUPRA är också mycket stolta över att delta i racingtävlingen Formula E. CUPRA Tribe består av en grupp ambassadörer som vill vara förändringens drivkraft. Bland dess medlemmar finns Oscars-nominerade filmregissören J.A. Bayona, Formula E föraren Lucas Di Grassi, gatukonstnären TV-Boy, den tyske målvakten Marc ter Stegen och samt tvåfaldigt Ballon d'Or- och Best FIFA Award-vinnaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

SEAT S.A. fortsätter sin tillväxtresa och redovisar sitt bästa finansiella resultat för första kvartalet någonsin2.5.2024 16:59:42 CEST | Pressmeddelande

SEAT S.A. inleder det nya året starkt med ett rekordresultat under första kvartalet drivet av volymökningar och effektivitetsförbättringar. Företaget uppnådde ett rekordstort rörelseresultat på 226 miljoner euro under årets första kvartal (samma period 2023: 144 miljoner euro, +57,0 procent) och fortsatte att öka sin rörelsemarginal till 5,9 procent (+1,9 procentenheter jämfört med första kvartalet 2023). SEAT S.A.s intäkter uppgick till 3 803 miljarder euro, vilket också representerar företagets bästa resultat för första kvartalet och en ökning med 6,8 procent jämfört med föregående år (3 562 miljarder euro).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye