Skogsindustrierna

Kaisa Soro-Pesonen ny chef för Brysselkontoret

Dela

Skogsindustrierna har rekryterat Kaisa Soro-Pesonen som ny chef för sitt Brysselkontor. Kaisa Soro-Pesonen har lång erfarenhet av EU-politik och public affairs i ledande roller inom finskt näringsliv, Brysselbyråer och EU-kommissionen.

Kaisa Soro-Pesonen, tillträdande chef för Skogsindustriernas Brysselkontor
Kaisa Soro-Pesonen, tillträdande chef för Skogsindustriernas Brysselkontor Foto: Lauri Hannus

–  Jag är oerhört glad över rekryteringen av Kaisa Soro-Pesonen. Svensk skogsindustri ska vara en närvarande aktör i det dagliga och gemensamma formandet av EU:s framtid. Med sin breda kunskap och sina utmärkta nätverk kommer Skogsindustriernas engagemang i EU att stärkas ytterligare med Kaisa som ny chef för vårt Brysselkontor, säger Viveka Beckeman, vd för Skogsindustrierna. 

– Inför nästa mandatperiod står Europeiska unionen vid ett viktigt vägval. Jag är stolt över att ansluta mig till Skogsindustrierna som är en föregångare inom hållbarhet och främjar innovativa lösningar som stödjer både EU:s konkurrenskraft och den globala klimatomställningen. Svensk skogsindustri har mycket att erbjuda inom detta område och jag ser fram emot att bidra till det, säger Kaisa Soro-Pesonen, tillträdande chef för Skogsindustriernas Brysselkontor. 

Kaisa Soro-Pesonen kommer senast från tjänsten som chef för Brysselkontoret för det finska näringslivets centralorganisation. Hon tidigare bland annat varit vd för den europeiska rådgivningsgruppen Miltton Europe och partner vid Kreab samt även arbetat som kabinettsmedlem inom EU-kommissionen.

Hon tillträder sin nya tjänst den 16 augusti. 

Samtidigt övergår Skogsindustriernas nuvarande chef för Brysselkontoret, Anna Holmberg, till en nyinrättad tjänst som medlemschef. Den nya tjänsten kommer bland annat ha ansvar för att samordna det branschgemensamma arbetet med Skogsindustrins Framtidsagenda, som är en plattform med tre löften inom klimat, cirkularitet och biologisk mångfald, med sikte på 2040. Både Kaisa Soro-Pesonen och Anna Holmberg kommer att ingå i Skogsindustriernas ledningsgrupp. 

– Anna Holmberg har framgångsrikt drivit vårt Brysselverksamhet i fem år och jag är mycket glad att hon tackat ja till att axla ansvaret för att vidareutveckla Skogsindustriernas medlemsriktade arbete. Det kommer ge ytterligare kraft till det branschgemensamma samarbete som inletts för att infria löftena i Framtidsagendan,  säger Viveka Beckeman.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kaisa Soro-Pesonen, tillträdande chef för Skogsindustriernas Brysselkontor
Kaisa Soro-Pesonen, tillträdande chef för Skogsindustriernas Brysselkontor
Ladda ned bild

Länkar

Skogsindustrierna företräder företag inom massa-, pappers- och den trämekaniska industrin. Med siktet inställt på att driva tillväxt i världens bioekonomi är vår uppgift att stärka företagens konkurrenskraft och verka för en ökad användning av skogsbaserade produkter. I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.

Följ Skogsindustrierna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsindustrierna

EU:s klimatkommissionär i Sverige för samtal om skogens klimatnytta11.6.2024 17:37:48 CEST | Pressmeddelande

Skogens olika nyttor för den gröna omställningen var ämnet när EU-kommissionens klimatkommissionär Wopke Hoekstra under tisdagen besökte svenskt skogsbruk. Tillsammans med klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari, Skogsindustriernas vd Viveka Beckeman och företrädare för miljö- respektive skogsägarrörelsen diskuterades bland annat hur den svenska skogsindustrin kan bidra till EU:s klimatmål.

Ny europeisk undersökning: Stor oro för ekonomi och klimat - låg kunskap om Europas skogar6.5.2024 07:58:59 CEST | Pressmeddelande

Den egna ekonomin följt av klimatförändringar är de enskilt viktigaste frågorna för européer. En majoritet tycker att det är mycket viktigt att ersätta fossila med biobaserade produkter för att möta de globala hållbarhetsmålen. Mest positiv till dessa produkters klimatnytta är man i Sverige. Det visar en ny stor europeisk undersökning genomförd på uppdrag av Skogsindustrierna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye