Arla

Hon är Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Dela

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. 
– Det ska bli jättespännande att arbeta i detta stora bondekooperativ. Jag ser verkligen fram emot att bidra i de viktiga ägarfrågorna inom Arla, säger hon.

Frida Carlsson tillträder sin tjänst efter sommaren och blir medlem i ledningsgruppen för Arla Sverige. Foto: privat
Frida Carlsson tillträder sin tjänst efter sommaren och blir medlem i ledningsgruppen för Arla Sverige. Foto: privat

Frida Carlsson är agronom med över 20 års erfarenhet från svenskt lantbruk. Hon jobbar för närvarande som vd för Hushållningssällskapet i Jönköping.

Jag är både glad och stolt över att välkomna Frida Carlsson till Arla. Hon är en stark ledare som har spelat en nyckelroll i svenskt lantbruk i många år. Hennes driv och engagemang kommer att vara avgörande för arbetet med Arlas medlemmar och kommersialiseringen av hållbarhetsarbetet ute på gårdarna, säger Lisa Ehde, chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor globalt, som fram tills 1 mars i år hade samma roll i Sverige.

Även Arlas Sverige-vd Cecilia Kocken är nöjd med rekryteringen.

Frida Carlsson axlar en central och viktig roll i företaget. Hennes kompetens och långa erfarenhet från branschen är superviktig för att stötta vår hållbarhetsresa framåt. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba tillsammans, säger hon.

Arla ägs av mjölkbönder i sju nordeuropeiska länder. Relationen till ägarna sköts framför allt av avdelningen för jordbruks- och medlemsfrågor (Arla Agriculture), där Frida Carlsson alltså blir chef i Sverige efter sommaren.

Mjölk och mejeriprodukter är hälsosamma viktiga livsmedel som vi i Norra Europa har naturliga förutsättningar för att producera, inte minst i Sverige. Vikten av starka och lönsamma mjölkföretag i Sverige är stor och att jag nu får möjlighet att arbeta i detta starka bondekooperativ ska bli jättespännande. Jobbet som chef för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige är komplext med allt från kommersialisering av hållbarhet och internationella samarbeten till det omfattande arbetet med Arlas medlemmar och demokrati. Men det spannet intresserar och lockar mig och jag ser mycket fram emot att få bidra i det viktiga arbetet med ägarfrågorna inom Arla, säger Frida Carlsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Frida Carlsson tillträder sin tjänst efter sommaren och blir medlem i ledningsgruppen för Arla Sverige. Foto: privat
Frida Carlsson tillträder sin tjänst efter sommaren och blir medlem i ledningsgruppen för Arla Sverige. Foto: privat
Ladda ned bild

Om oss

Arla – böndernas eget mejeri 

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Praktisk proteinboost på språng med nya Arla Protein Pouches20.5.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Tidigare i år lanserades nya varumärket Arla Protein med ett brett sortiment av shakes, mjölkdrycker och puddingar för en aktiv livsstil. Nu utökas sortimentet med nyheten Protein Pouches – två proteinrika yoghurtar i praktisk förpackning. Protein Pouches finns i smakerna Mango och Vanilj och innehåller 20 gram protein per förpackning. Nyheterna finns i matbutikernas kylar från vecka 20.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye