Linköpings kommun

Hon blir ny chef för kultur

Dela

Idag blev det klart att Maria Modig blir ny avdelningschef kultur i Linköpings kommun. Maria Modig kommer senast från en tjänst som kultur- och fritidsdirektör i Norrköpings kommun.

Maria Modig
Maria Modig

– Vi fick in många kvalificerade ansökningar till den nya tjänsten och jag är nu glad att Maria Modig tackat ja. Hon har en gedigen kunskap om kulturområdet och erfarenhet av att vara chef och ledare. Dessutom har hon erfarenhet från regional och nationell nivå och har ett upparbetat kontaktnät, säger Karin Olanders.  

Maria Modig tillträder tjänsten den 15 augusti  2024.

– Jag är glad att få jobba med kultur i min hemstad där mitt kulturintresse en gång startade med teater på Arbis, säger Maria Modig.

– I de nationella kulturpolitiska målen står att kulturen ska vara en dynamisk obunden kraft med yttrandefriheten som grund och det vill jag ta fasta på och skapa en samhörighet i kommunen/staden där kulturen är och kommer att vara en självklar del i det gemensamma samhällsbyggandet, säger Maria Modig.

Förändrad ledningsorganisation

I samband med en förändrad ledningsorganisation har kultur- och fritidsdirektör Karin Olanders beslutat att tillsätta en ny avdelningschef kultur. Michael Brask som för närvarande är enhetschef för kultur och ungdom kommer att fortsätta men i stället som avdelningschef ungdom och fritid som kommer utgöras av den nuvarande ungdoms- och fritidsverksamheten samt Kulturskolan.

– Sedan jag började i min roll som kultur- och fritidsdirektör 2015 har förvaltningen vuxit och nya delar har tillkommit. Jag ser ett behov att gruppera om och stärka ledarskapet både gällande kultur och ungdom, därav har jag valt att anställa en ny avdelningschef för kultur och renodla Michael Brasks uppdrag mot ungdom. Andreas Hagström blir avdelningschef för idrott och friluftsliv och Marie Sääf avdelningschef för bibliotek, båda har liknande roller idag, säger Karin Olanders.

Den förändrade ledningsstrukturen innebär inga utökningar eller neddragningar utan ligger inom förvaltningens nuvarande resurser. Syftet är att skapa en större tydlighet mot medborgarna, ge en bättre leverans mot kultur- och fritidsnämnden samt att skapa en jämnare arbetsbelastning för cheferna. 

Kontakter

Bilder

Maria Modig
Maria Modig
Ladda ned bild

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye