FolkuniversitetetFolkuniversitetet

Ny skådespelarlinje för unga vuxna i Husby

Dela

I september 2024 startar Balettakademien, Kulturhuset Stadsteatern Husby och Unga Klara en kostnadsfri kurs i skådespeleri i Husby. Pedagogerna är profilerade skådespelare från Sveriges stora scener och kommer att lära ut grunderna i skådespeleri både för teater och film.

I september 2024 startar Balettakademien, Kulturhuset Stadsteatern Husby och Unga Klara en ny skådespelarlinje för unga vuxna i Husby.
I september 2024 startar Balettakademien, Kulturhuset Stadsteatern Husby och Unga Klara en ny skådespelarlinje för unga vuxna i Husby.

– Vi ser en stor efterfrågan i området och hos de unga vi möter att lära sig om skådespeleri både för scen och film. Den viljan sträcker sig längre än drömmar, säger Olof Hanson konstnärlig ledare på Kulturhuset Stadsteatern Husby. 

Skådespelarlinjen riktar sig till unga vuxna mellan 18 och 25 år. Den går under ett år på deltid och kan kombineras med jobb eller andra sysselsättningar.

– Balettakademien är stolta över att tillsammans med Kulturhuset Stadsteatern och Unga Klara starta en skådespelarlinje i Husby! Att vara en möjliggörare för unga vuxna i Järvaområdet med intresse av teater känns viktigt och självklart, säger Jan Åström rektor och konstnärlig ledare på Balettakademien. 

– Intresset för skådespeleri är stort bland unga människor idag, men tröskeln är hög och vägen in kan vara snårig. För mig som själv är uppvuxen i Husby-Akalla så är det en otrolig glädje och stolthet att få dela erfarenheter och kunskap, och förhoppningsvis inspirera fler att ta steget in till teater- och filmbranschen, säger Farnaz Arbabi konstnärlig ledare på Unga Klara.

Skådespelarlinjen ges i samarbete mellan Balettakademien, Kulturhuset Stadsteatern Husby och Unga Klara.

Skådespelarlinjen
Omfattning: 1 år på deltid, 3 tillfällen/vecka
Sista ansökningsdag: 19 maj
Terminsstart: 16 september
Målgrupp: Unga vuxna mellan 18 och 25 år
Kostnad: Gratis
Plats: Kulturhuset Stadsteatern Husby

För pressfrågor kontakta:

Carolina Edberg Oscarsson, Kulturhuset Stadsteatern
carolina.oscarsson@kulturhusetstadsteatern.se 
Tel 076-120 02 31

Fotograf: Sara P Borgström 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Folkuniversitetet - kunskap förändrar

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning över hela landet. Det är bildat av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella särintressen.

Följ Folkuniversitetet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkuniversitetet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye