Vårdförbundet

Vårdförbundet i medling med Sobona

Dela

Medlingsinstitutet har den 19 april 2024 beslutat om medling i den pågående avtalsrörelsen mellan Vårdförbundet och Sobona, arbetsgivarorganisation för kommunala bolag.

Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet.
Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet. Ulf Huett

- Sobona har inte gjort något för att möta våra yrkanden och erbjuda bättre villkor och förutsättningar i hälso- och sjukvården. För att det här ska vara meningsfullt måste arbetsgivaren vilja förbättra villkoren för våra grupper, säger Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet.

Förbundet har varslat övertids-, mertids- och nyanställningsblockad inom Sobonas och SKR:s områden. Blockaden planeras träda i kraft den 25 april kl.16.00 och omfattar 63 000 anställda inom hälso- och sjukvården.

Nyckelord

Kontakter

Vårdförbundets presstjänst0703 10 30 09 (ej sms)

Presstjänsten 06.00 - 20.00. Presskontakter lokalt: vardforbundet.se/press/

Tel:070-310 30 09

Om oss

Vårdförbundet är ett yrkesförbund som samlar cirka 114 000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Tillsammans utvecklar vi vården, våra arbetsvillkor och våra professioner. Från sjukdom och diagnos till hälsa och helhet. www.vardforbundet.se

Följ Vårdförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vårdförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye