AcadeMedia

Fira in våren med Rytmus Göteborg på Valborgsmässoafton

Dela

Datum: Tisdag den 30 april

Tid: Kl. 12:00

Plats: Gustaf Adolfs Torg, Göteborg

Kom och delta i en festlig Valborgskonsert med Rytmus Musikgymnasium i Göteborg! Vi bjuder in dig att fira in våren tillsammans med vår talangfulla elevkör och njuta av en dag full av musikalisk glädje och traditioner.

Studenter från Rytmus Musikgymnasium i Göteborg sjunger in våren
Studenter från Rytmus Musikgymnasium i Göteborg sjunger in våren Bild får användas för redaktionellt bruk Fotograf: Sandra Bohlin

Förra året samlade evenemanget över 1000 besökare på det vackra Gustaf Adolfs Torg, och vi ser fram emot att göra årets konsert ännu mer minnesvärd.

– Vi är stolta och glada att vi från Rytmus återigen får möjligheten att sjunga in våren i vår vackra stad tillsammans med vår elevkör på 250 sångare. Musikaliskt kommer vi att bjuda på de klassiska vårsångerna men även nyare sånger och arrangemang, säger en av körlärarna på skolan, Michael Jeff Johnson. 

Våra höjdpunkter inkluderar:

En magnifik framträdande av vår elevkör, bestående av 250 sångare, under ledning av våra erfarna körlärare.

Traditionella vårsånger såsom "Sköna maj, välkommen", "O hur härligt majsol ler", och "Längtan till landet", tillsammans med moderna tolkningar och arrangemang.

Spännande traditioner såsom mösspåtagning och vårtal för att välkomna vårens ankomst på ett minnesvärt sätt.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Göteborg & Co, Innerstaden och Rytmus Musikgymnasium i Göteborg.

Kom och upplev den fantastiska atmosfären och njut av den musikaliska mångfalden som våra talangfulla elever har att erbjuda. Detta är en händelse som är öppen för alla och är helt kostnadsfri att delta i.

Vi ser fram emot att välkomna dig till en oförglömlig Valborgskonsert!

Om Rytmus Göteborg

Det går cirka 300 elever på Rytmus Musikgymnasium i Göteborg. Eleverna väljer mellan inriktningarna Instrument/sång, Musikproduktion, Singer/songwriter, samt Musik/Sam inom det högskoleförberedande Estetiska programmet. Rytmus har totalt fem musikgymnasier, förutom Göteborg så finns skolan i Borlänge, Malmö, Stockholm och i Örebro."

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Studenter från Rytmus Musikgymnasium i Göteborg sjunger in våren
Studenter från Rytmus Musikgymnasium i Göteborg sjunger in våren
Ladda ned bild

Rytmus Musikgymnasium startade i Stockholm 1993 som en av Sveriges första friskolor. Förutom skolan i Stockholm finns Rytmus även i Göteborg, Malmö, Örebro och Borlänge. För mer information, se https://rytmus.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye