Västtrafik

Västtrafik + elsparkcyklar = sant

Dela

Nu testar Västtrafik en ny tjänst för att kombinera kollektivtrafik med elsparkcyklar och cyklar. I en ny digital karta visas alla tillgängliga delade cyklar och elsparkcyklar i Göteborg, tillsammans med Västtrafiks hållplatser. Den som använder kartan får dessutom rabatt.

Västtrafik testar en ny tjänst som ska göra det enklare att kombinera kollektivtrafiken med delade cyklar och elsparkcyklar. Foto: Eddie Löthman
Västtrafik testar en ny tjänst som ska göra det enklare att kombinera kollektivtrafiken med delade cyklar och elsparkcyklar. Foto: Eddie Löthman

    – Vi vill testa om det här underlättar för våra resenärer. Vi vet att det finns fördelar i att kombinera de olika trafikslagen. Kanske kan du få en smidigare och mer flexibel resa om du till exempel tar dig till en större knutpunkt med en Styr & ställ-cykel eller elspark och därefter reser med kollektivtrafiken, säger Karin Ryberg, strateg på Västtrafik.

    Ny digital karta

    Den digitala kartan nås via labs.vasttrafik.se, Västtrafik.se, och appen Västtrafik To Go. Den visar alla tillgängliga elsparkcyklar och cyklar från Voi, Ryde, Bolt och Styr & ställ, samt Västtrafiks hållplatser. Där kan man se batterinivå, hur man bokar och vilken rabatt som företagen erbjuder på cyklar och elsparkcyklar. Till exempel går det att köpa ett månadskort på Styr & ställ för 50 kronor i stället för 90.

    Målet är att underlätta för resenärer att kombinera kollektivtrafiken med andra färdmedel och göra det enklare att resa hållbart hela vägen.

    – Vi testar kartan under ett halvår, sedan kommer vi att utvärdera. Vi hoppas förstås att det här är något som är uppskattat av våra resenärer, och att vi också kan få fler att resa hållbart. Vi vill verkligen uppmana våra resenärer att testa kartan och att testa att kombinera trafikslagen, och att ge oss feedback på tjänsten direkt i kartan, säger Karin Ryberg.

    Testet genomförs i Göteborg, där både elsparkcyklar och cyklar finns att hyra. I Mölndal syns Styr & ställ-cyklar på kartan.

    Kontakter

    Västtrafiks presstjänst

    Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
    Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

    Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

    Bilder

    Karin Ryberg, strateg på Västtrafik. Foto: Eddie Löthman
    Karin Ryberg, strateg på Västtrafik. Foto: Eddie Löthman
    Ladda ned bild
    Västtrafik testar en digital karta som ska underlätta för resenärer att kombinera olika trafikslag. Foto: Eddie Löthman.
    Västtrafik testar en digital karta som ska underlätta för resenärer att kombinera olika trafikslag. Foto: Eddie Löthman.
    Ladda ned bild

    Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

    Följ Västtrafik

    Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

    Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

    I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

    Besök vårt pressrum
    HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye