En kväll om teaterkritik

Dela

Dramaten bjuder in till en kväll om teaterkritikens roll idag i ett förändrat medieklimat. Medverkar gör kritiker från olika dagstidningar och såklart den svenska teaterkritikens nestor: Leif Zern. Teaterkritik – hur gör man? i Dramatenbaren 27 maj.

Danilo Bejarano i Mefisto (2023). Foto: Sören Vilks
Danilo Bejarano i Mefisto (2023). Foto: Sören Vilks

Kvällen kommer att handla om kritiken som form, om vad som är en kritikers uppdrag och hur kritiken kan utvecklas. Men även om perspektiv och representation, om en kritikers blinda fläckar och om teaterns hierarkier.

I panelsamtalet medverkar: Loretto Villalobos, SvD, Jacob Lundström, DN, Valerie Kyeyune Backström, Expressen och Joel Nordström, dramaturg och manusförfattare, Dramaten. Moderator är Anneli Dufva, dramaturg på Dramaten.

Det blir även läsning av skådespelarna Hannes Meidal och Marall Nasiri.

Dramatenbaren 27 maj klockan 19.00–21.00 med paus för mingel och möjlighet att köpa dryck och tilltugg. Programmet är kostnadsfritt men biljett behövs.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Vd är Kitte Wagner och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.

Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Frankas monster – en vild och gotisk teaterlek för lågstadiet3.4.2024 08:53:56 CEST | Pressmeddelande

Frankas monster är en kittlande och lekfull föreställning löst baserad på Mary Shelleys Frankenstein från 1816. I centrum står nioåriga Frank, som förlorat sin mamma och som försöker ta kontroll över sin livssituation. – Det kommer bli galet, surrealistiskt och absurt, säger Carl Johan Karlson, konstnärlig ledare för Unga Dramaten som också regisserar. Urpremiär på Lejonkulan den 19 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye