PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Klart med ny förbundssekreterare hos PRO

Dela

Christine Cars-Ingels. Så heter PRO:s nästa förbundssekreterare, som börjar på PRO-kansliet den 12 augusti. Christine Cars-Ingels kommer närmast från Riksförbundet HjärtLung, där hon jobbade som generalsekreterare i tio år. Hon menar att nu öppnas ett nytt spännande kapitel för henne.

Christine Cars-Ingels tillträder som ny förbundssekreterare på Pensionärenas riksorganisation, PRO, den 12 augusti. FOTO: Anneli Nygårds.
Christine Cars-Ingels tillträder som ny förbundssekreterare på Pensionärenas riksorganisation, PRO, den 12 augusti. FOTO: Anneli Nygårds.

- När jag tillträder som förbundssekreterare på PRO hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet av att leda en medlemsstyrd och engagerad organisation med det driv som krävs för att påverka viktiga samhällsfrågor, säger Christine Cars-Ingels.

Enligt PRO:s ordförande Åsa Lindestam har inte rekryteringsprocessen varit svår.

- Christine Cars-Ingels ger ett behagligt intryck och har en bakgrund som passar oss. PRO sökte en förbundssekreterare med ledaregenskaper, folkrörelsebakgrund och erfarenhet av att leda chefer, säger Åsa Lindestam.

Förutom generalsekreterare hos HjärtLung har Christine Cars-Ingels tidigare bland annat jobbat på studieförbundens intresseorganisation Folkbildningsförbundet, samt på Internetstiftelsen. Hennes fokus på Internetstiftelsen var att öka den digitala delaktigheten hos personer som sällan eller aldrig använder internet. Christine Cars-Ingels anser att PRO är en en viktig medlemsorganisation, med framtidsfrågor som berör så många människor.

–  PRO är en varm organisation som uttrycker stor glädje över den gemenskap man har i föreningarna. Det är också en organisation med stor beslutsamhet, och som med självförtroende ser sig som en viktig part för att vara med och utveckla livet för dagens och kommande pensionärer när det gäller trygghetsfrågor, glädje och välmående. Jag hoppas kunna bygga organisationen ännu starkare.

Mer om Christine Cars-Ingels finns att läsa på tidningen PROpensionären webb: https://propensionaren.se/hon-ar-pros-nya-forbundssekreterare/

Kontakter

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye