PRO-Pensionärernas Riksorganisation

PRO bjuder upp till dans i en hel vecka

Dela

Nästa vecka pågår dans i alla möjliga former hos PRO. Mellan 29 april och 5 maj arrangerar PRO för första gången en nationell dansvecka. Det blir klassiska PRO-danser med orkester och disco med DJ, men även möjlighet att testa olika dansstilar som linedance, folkdans och salsa.

Får jag lov? PRO:s nationella dansvecka börjar den 29 april. FOTO: Anneli Nygårds.
Får jag lov? PRO:s nationella dansvecka börjar den 29 april. FOTO: Anneli Nygårds.

- Alla är välkomna till oss. Dansveckan inspirerar fler föreningar att ställa till med dans och fler medlemmar att vara med och prova på nya dansstilar, säger PRO:s ordförande Åsa Lindestam.

PRO har i alla tider haft dans på programmet, men pandemin satte stopp för det. Nu ökar dock aktiviteten igen, och PRO vill inspirera till mer dans i organisationen. Under dansveckan pågår arrangemang från Kiruna i norr till Malmö i söder. Förutom dansband och disco storsatsar PRO i Umeå med tango, jazzdans och sittdans. I Huddinge bjuder PRO och ABF gemensamt in till flera PROva på-aktiviteter. I Småland samarbetar olika PRO-föreningar kring en danskväll i en bygdegård.

- Det är riktigt hälsosamt att dansa! Vi får gemenskap och motion och dansen kan förbättra både hälsan och minnet. Just äldre personer har mycket att vinna på att ta en svängom, säger Ola Nilsson, sakkunnig i hälsa och friskvård på PRO.

Mer om dansveckan på PRO:s hemsida. Här är länken: Nu börjar PRO:s dansvecka - PRO.

Kontakter

Ola Nilsson, sakkunnig i hälsa och friskvård, telefon 08-701 67 11, E-post: ola.nilsson@pro.se

Sten Söderberg, pressekreterare, telefon 08-701 67 10, E-post: sten.soderberg@pro.se

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye