Skogsindustrierna

Lotta Lyrå ny ordförande för Skogsindustrierna

Dela

Vid branschorganisationen Skogsindustriernas årsmöte idag valdes Lotta Lyrå, vd för Södra, till ny styrelseordförande.

Lotta Lyrå, vd för Södra, är ny ordförande för Skogsindustrierna
Lotta Lyrå, vd för Södra, är ny ordförande för Skogsindustrierna Foto: Alexander Hall / Södra Skogsägarna

– Det känns väldigt spännande att få vara med och bidra som ordförande för Skogsindustrierna, en näring som är så otroligt viktig för den gröna omställningen och för Sverige. Skogen spelar en viktig roll när fossilintensiva material ska ersättas av fossilfria, och samtidigt som skogen växer, agerar den kolsänka och bidrar med biologisk mångfald. Dessutom skapar den många arbetstillfällen över hela vårt land, även långt utanför storstäderna, säger Lotta Lyrå, nyvald ordförande för Skogsindustrierna. 

Ordförandeuppdraget roterar mellan branschföretagens vd:ar och löper under två år. En viktig del i branschgemensamma arbetet framöver kommer vara kopplat till Skogsindustrins Framtidsagenda. I den har branschen satt upp tre gemensamma löften inom klimat, cirkularitet och biologisk mångfald till år 2040.

– För att klara klimatutmaningarna är det otroligt viktigt att skogen brukas. Vi inom skogsindustrin måste samarbeta för att kunna infria våra löften, men även kroka arm med andra utanför vår egen bransch. Genom en gemensam agenda får vi kraft att blicka framåt, säger Lotta Lyrå.

Valet av ny ordförande för Skogsindustriernas styrelse skedde enhälligt vid organisationens årsmöte den 24 april. Mötet ägde rum i anslutning till konferensen Skogsindustriernas Framtidsmöte.

Om Skogsindustrierna
Skogsindustrierna är branschorganisation för företag som tillverkar material och produkter av trä - en av Sveriges viktigaste näringar för en långsiktigt hållbar utveckling.  Organisationens uppgift är att stärka branschens konkurrenskraft och verka för en ökad användning av skogsprodukter. Idag samlar Skogsindustrierna omkring 220 medlemsföretag över hela landet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Skogsindustrierna företräder företag inom massa-, pappers- och den trämekaniska industrin. Med siktet inställt på att driva tillväxt i världens bioekonomi är vår uppgift att stärka företagens konkurrenskraft och verka för en ökad användning av skogsbaserade produkter. I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.

Följ Skogsindustrierna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsindustrierna

EU:s klimatkommissionär i Sverige för samtal om skogens klimatnytta11.6.2024 17:37:48 CEST | Pressmeddelande

Skogens olika nyttor för den gröna omställningen var ämnet när EU-kommissionens klimatkommissionär Wopke Hoekstra under tisdagen besökte svenskt skogsbruk. Tillsammans med klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari, Skogsindustriernas vd Viveka Beckeman och företrädare för miljö- respektive skogsägarrörelsen diskuterades bland annat hur den svenska skogsindustrin kan bidra till EU:s klimatmål.

Ny europeisk undersökning: Stor oro för ekonomi och klimat - låg kunskap om Europas skogar6.5.2024 07:58:59 CEST | Pressmeddelande

Den egna ekonomin följt av klimatförändringar är de enskilt viktigaste frågorna för européer. En majoritet tycker att det är mycket viktigt att ersätta fossila med biobaserade produkter för att möta de globala hållbarhetsmålen. Mest positiv till dessa produkters klimatnytta är man i Sverige. Det visar en ny stor europeisk undersökning genomförd på uppdrag av Skogsindustrierna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye