Vänsterpartiet

Nazister attackerade antirasistiskt möte i Gubbängen

Dela

En grupp maskerade nazister attackerade vid 19-tiden ett möte arrangerat av Vänsterpartiet och Miljöpartiet på Moment teater. Det var ett möte om den framväxande fascismen och deltog gjorde bland andra stiftelsen Expo.

En av talarna på mötet var Vänsterpartiets gruppledare i riksdagen, Samuel Gonzalez Westling.

- Jag är oskadd men detta gör mig förbannad och fast besluten att fortsätta kampen mot rasism och fascism. Det är viktigt att polisen tar det högerextrema hotet på yttersta allvar och samtidigt att vi gör vad vi kan för att arbeta för ett jämlikt samhälle där rasismen inte kan få fotfäste, säger Samuel Gonzalez Westling.

- Det var ett gäng maskerade nazister som tog sig in, kastade rökgranater och misshandlade deltagare på mötet. Vi är chockade men kommer inte att backa utan hoppas kunna genomföra mötet, säger Mattias Skagerholm från Vänsterpartiet Enskede.

- Vi uppmanar alla att komma till en manifestation mot rasistiskt våld utanför Teater moment klockan 12.00 på lördag, avslutar Samuel Gonzalez Westling.

För mer info kontakta
Samuel Gonzalez Westling: 072-143 34 25
Matias Skagerholm: 070-364 77 04

Kontakter

Vänsterpartiets presstjänst:

(Obs går ej att skicka sms)

Tel:070-620 00 64

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

Sverigejobben ska hjälpa Sverige ur krisen29.4.2024 11:15:00 CEST | Pressmeddelande

Byggbranschen kraschar och kommunerna har omfattande behov av upprustning och investeringar i bygg- och anläggning. Arbetslösheten fortsätter att stiga. Vänsterpartiet lämnar nu förslag till Sverigejobb. Det handlar om statliga tillskott för halva kostnaden för anläggningsinvesteringar om dessa tidigareläggs under 2024–2026 och kombineras med möjligheter till subventioner för anställningar av de som sägs upp i byggbranschen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye