Bonnier News

Ingvar Näslund återvänder som chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda

Dela

Bonnier News Local har utsett Ingvar Näslund till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Örnsköldsviks Allehanda. Han ersätter Sandra Bygdén Shameh som aviserade sin avgång tidigare i våras.
– Det blir en ynnest att tillsammans med redaktionen få möjlighet att fortsätta med det framgångsrika arbete som görs i dag, säger Ingvar Näslund.

Ingvar Näslund blir ny chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda
Ingvar Näslund blir ny chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda Pressbild

Ingvar Näslund kommer närmast från en roll som chefredaktör och ansvarig utgivare för fyra titlar inom VK Media. Han har lång erfarenhet från flera stora medier. Bland annat har han hunnit med 20 år på Expressen, varit chefredaktör för Västerbottens-Kuriren och Folkbladet och arbetat som biträdande programchef för lokala nyheter och minoriteter på SVT. En kort tid i början av 2000-talet var Ingvar chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda, en roll som han nu alltså kommer tillbaka till.

– Mediebranschen utvecklas snabbt. Men vissa nyckelord tål att betonas oavsett tidsanda: starkt nyhetsarbete, agendasättande, granskande och opinionsjournalistik, säger Ingvar Näslund.

Ingvar Näslund har uppmärksammats för sitt arbete vid flera tillfällen. Han har blivit nominerad till Stora Journalistpriset två gånger som “Årets förnyare” och Västerbottens-Kuriren blev under hans tid som chefredaktör utsedd till “Årets redaktion”. 

Cecilia Ekebjär, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, är väldigt glad att få välkomna Ingvar Näslund till Örnsköldsviks Allehanda.

– Ingvar Näslund är en erkänt duktig och driven ledare, som dessutom har ett stort hjärta för ÖA och Örnsköldsvik. Tack vare starkt journalistiskt fokus har ÖA i dag en mycket god position i Örnsköldsvik. Jag ser fram emot att följa hur Näslund tillsammans med den engagerade redaktionen ytterligare kan utveckla innehållet och därmed ta nya kliv, säger hon.

Ingvar Näslund är uppvuxen i Örnsköldsvik och har i dag ett fritidsboende i kommunen. Han tillträder sin nya roll under året. Sandra Bygdén Shameh slutar i juni.

Kontakter

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Bonnier News lanserar podden Krimstad – kända kriminalfall från hela Sverige9.4.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dag är det premiär för Bonnier News nya podcast Krimstad, som utifrån ett lokalt perspektiv berättar om några av de senaste årens mest uppmärksammade kriminalfall. Krimstad skapas av lokaltidningsreportrarna som var med och bevakade fallen. – I Krimstad kan vi förena kraften i den lokala närheten med möjligheten att sprida dessa historier till fler, säger Viktor Ahldén, producent i centrala poddteamet på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye