Uppsala Vatten och Avfall AB

Farligt avfall på forsfestivalen 2024

Dela

Uppsala Vatten i samarbete med Serwent Recover industriservice stöttar för andra året forsfestivalen med en särskild återvinningsbod för farligt avfall under 2024.

Konceptet testades förra året och i samband med forsfestivalen 2023 samlades 147 kg farligt avfall in. Målet med samarbetet är dels att hjälpa studenterna bli mer medvetna om sin sopsortering, men också att informera om vad farligt avfall faktiskt är.

– Forsfestivalen hörde av sig under förra året och undrade om vi kunde hjälpa dem med det farliga avfallet på något sätt. Det är ett avfall som är viktigt att ta hand om och vi såg en chans att prata mer om det säger Jonathan Sohl, kommunikatör på Uppsala Vatten.

Under forsfestivalen, som traditionsenligt hålls på Polacksbacken vid Ångströmlaboratoriet, bygger studenterna de hundratal flottar i olika färger och former som ska göra sin forsränning ner för Fyrisån på sista april. De vanligaste farliga avfallen från flottbygget är tryckflaskor som innehållit fogskum, så kallade aerosoloer, och målarfärgsrester.

Farligt avfall från hushåll

Farligt avfall i kilo per person och år i Uppsala kommun, batterier och elavfall är inte medräknat.

2018    2
2019    5
2020    7
2021    7
2022    5
2023    5

Mobila insamlingen av farligt avfall

Två gånger varje år (maj och september) genomför Uppsala Vatten en mobil insamling av farligt avfall, saker som kan återbrukas, elavfall, läkemedel och flytande matfett. Under två veckor kan hushåll lämna farligt avfall till vår lastbil som gör ett antal stopp på olika platser runtom i kommunen, https://www.uppsalavatten.se/mobilinsamling.

Nyckelord

Kontakter

Följ Uppsala Vatten och Avfall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Vatten och Avfall AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye