Svenska Cheerleadingförbundet

Resultat JVM och VM i cheerleading 2024

Dela

JVM och VM i cheerleading anordnades 24-26 april i Orlando, USA. Sveriges fyra landslag i cheerleading deltog – och en historisk silvermedalj kom med hem till Sverige.

Damlandslaget på VM 2024
Damlandslaget på VM 2024 Ida-Maria Lehto Inga restriktioner

JVM och VM i cheerleading avgjordes under tre dagar på ESPN Wide World of Sports i Orlando, USA. På årets världsmästerskap tävlade fyra svenska landslag: damlandslaget för juniorer, pom doubles-landslaget, det mixade landslaget och damlandslaget.

– Så otroligt, otroligt stolt över att damerna fick klocka så fantastiskt bra att det resulterade i ett VM-silver, och så coeds historiska placering, det är helt otroligt, säger en uppenbart rörd förbundskapten Karolina Olovsson.

Resultat damlandslaget för juniorer
Sveriges damlandslag för juniorer placerade sig fyra på årets JVM. Laget var snubblande nära en medaljplats med 0,17 poäng från bronset. Sverige har under lång tid visat sig starka på juniorsidan med JVM-brons 2023 och 2022 och JVM-guld 2019.

Resultat pom doubles-landslaget
Sverige tävlade för första gången i klassen Performance Cheer Pom Doubles, där två utövare framför ett program tillsammans. Laget slutade på plats 21 av 25 i semi-finalen, vilket gjorde att de inte tog sig vidare till final.

10. Österrike

Totalt tävlade 25 lag, varav 10 lag kvalade till final.

Resultat det mixade landslaget
Det mixade landslaget, även kallat Team Sweden Coed, landade på plats 6 av totalt 12 lag i den tuffa coed premier-klassen. Det är mixlandslagets bästa finalplacering någonsin. Topp tre i klassen består av samma länder som i fjol.