Uppsala kommun

Nytt planeringsforum för ökad samverkan i samhällsbyggnadsfrågor

Dela

Kommunfullmäktige i Uppsala har beslutat att inrätta ett planeringsforum för att bidra till djupare information om strategiska fysiska planeringsfrågor. Planeringsforumet syftar till att främja enighet och transparens, säkerställa olika perspektiv och hantera målkonflikter.

– Det nya planeringsforumet kommer säkerställa att viktiga strategiska planeringsfrågor kan lyftas tidigt och eventuella målkonflikter hanteras. Det skapar förutsättningar för breda politiska överenskommelser, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Planeringsforumet kommer att inkludera representanter från kommunstyrelsen samt berörda nämnder och bolag. Syftet är att ge djupare information om strategiska fysiska planeringsfrågor, säkerställa skilda perspektiv och hantera målkonflikter. Planeringsforumet inrättas för innevarande mandatperiod och schemaläggs med minst tre tillfällen per kalenderår.

  • Till planeringsforum inbjuds ständigt kommunstyrelsens arbetsutskott, presidierna i mark- och exploateringsutskottet, plan- och byggnämnden och gatu- och samhällmiljönämnden. Till varje tillfälle kan ytterligare presidier och bolagsordföranden bjudas in, beroende på innehåll. Kommunstyrelsens ordförande bjuder in till och håller i mötet. Stadsbyggnadsförvaltningen organiserar, med stöd av kommunledningskontoret.
  • Syftet med forumet är att erbjuda tillfällen för mer djupgående information och informella överläggningar som fokuserar på strategiska frågor i samhällsbyggandet och den geografiska samhällsutvecklingen avseende samtliga hållbarhetsperspektiv.

– Det nya planeringsforumet hjälper oss att omhänderta tillväxten på ett klokt sätt genom att hantera målkonflikter så att vi inte missar att beakta viktiga perspektiv i samhällsbyggnadsprocessen, säger Ehsan Nasari (C), kommunalråd.

 

Kontakter

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun med mer än 240 000 invånare. Här utvecklar vi Uppsala hållbart för att dagens och morgondagens invånare ska trivas och må bra. För här har vi nära till kunskap och samverkan. Här har vi nära till grönområden och inspirerande kultur. Här ska livet vara enkelt, tryggt och tillgängligt – för alla. 

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Byggstart för Gränby simhall11.6.2024 09:10:57 CEST | Pressinbjudan

Nu startar bygget av Gränby simhall. På fredagen den 14 juni tar kommunen tillsammans med Uppsalas simföreningar det symboliska första spadtaget vid Gränby sportfält. Den nya simhallen är en viktig del för att möta det ökade behovet av simidrott, simundervisning och allmänhetens bad i kommunen. Efter spadtaget har media möjlighet att intervjua och ställa frågor till representanter för kommunen och simföreningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye