Uppsala kommun

Så röstade Uppsalaborna i folkomröstningen - resultat per valdistrikt

Dela

Resultatet i Uppsala kommuns folkomröstning är nu fastställt. Ta del av hur Uppsalaborna röstade och valdeltagandet i varje valdistrikt. 

Uppsala kommuns folkomröstning är färdigräknad. Slutresultatet blev:

  • 42 639 stycken röstade ja, det är 43,2 procent av rösterna
  • 13 938 stycken röstade nej, det är 14,1 procent av rösterna
  • 42 133 stycken röstade blankt, det är 42,7 procent av rösterna.


Ogiltiga röster är inte med i procentberäkning ovan. Totalt inkom 216 ogiltiga röster. Det kan till exempel vara röstsedlar som skrivits på eller ett valkuvert med fler än en röstsedel i sig.

98 926 av de 194 517 Uppsalabor som fick rösta i folkomröstningen röstade. Det betyder ett valdeltagande på 50,9 procent.

Se resultat och valdeltagande per valdistrikt

Uppsala kommun har tagit fram en karta som visar resultatet i folkomröstningen per valdistrikt. I kartan syns också valdeltagandet per valdistrikt. Sent inkomna förtidsröster går inte att koppla till ett valdistrikt och redovisas därför i ett uppsamlingsdistrikt.

Se resultat och valdeltagande per valdistrikt i en karta och i ett Excel-dokument på www.uppsala.se/folkomrostning

Kommunfullmäktige tar emot resultatet

Det är valnämnden i Uppsala kommun som har fastställt resultatet i folkomröstningen. Valnämnden lämnar över resultatet i den rådgivande folkomröstningen till kommunfullmäktige.

Nyckelord

Kontakter

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun med mer än 240 000 invånare. Här utvecklar vi Uppsala hållbart för att dagens och morgondagens invånare ska trivas och må bra. Här har vi nära till kunskap och samverkan. Här har vi nära till grönområden och inspirerande kultur. Här ska livet vara enkelt, tryggt och tillgängligt – för alla.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Byggstart för Gränby simhall11.6.2024 09:10:57 CEST | Pressinbjudan

Nu startar bygget av Gränby simhall. På fredagen den 14 juni tar kommunen tillsammans med Uppsalas simföreningar det symboliska första spadtaget vid Gränby sportfält. Den nya simhallen är en viktig del för att möta det ökade behovet av simidrott, simundervisning och allmänhetens bad i kommunen. Efter spadtaget har media möjlighet att intervjua och ställa frågor till representanter för kommunen och simföreningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye