Uppsala kommun

Pressinbjudan: Byggstart för Gränby simhall

Dela

Nu startar bygget av Gränby simhall. På fredagen den 14 juni tar kommunen tillsammans med Uppsalas simföreningar det symboliska första spadtaget vid Gränby sportfält. Den nya simhallen är en viktig del för att möta det ökade behovet av simidrott, simundervisning och allmänhetens bad i kommunen. Efter spadtaget har media möjlighet att intervjua och ställa frågor till representanter för kommunen och simföreningarna.

Gränby simhall beräknas vara klar 2026 och kommer då att ersätta simidrottsdelarna på Fyrishov. Familje- och äventyrsbadet på Fyrishov kommer dock att finnas kvar minst till 2030.

Medverkande:

Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, Karolin Lundström (V) ordförande idrotts- och fritidsnämnden, Magnus Jansson, bitr. förvaltningsdirektör, kultur, idrotts- och fritidsförvaltningen, Leif Glantz, ordförande Upsala Simsällskap, Josefin Hoffman, projektledare Uppsala kommun arenor och fastigheter samt flera representanter från Uppsalas simföreningar.

Dag och tid: Fredag 14 juni, klockan 14.00-15.00
Adress
: Gränby sportfält, Edith Södergrans gata, samling vid grind, Arenahotellet.

Anmälan: Senast den 13 juni, klockan 12.00 till maria.schelin@uppsala.se eller telefon 0702-84 32 55.

Nyckelord

Kontakter

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun med mer än 240 000 invånare. Här utvecklar vi Uppsala hållbart för att dagens och morgondagens invånare ska trivas och må bra. Här har vi nära till kunskap och samverkan. Här har vi nära till grönområden och inspirerande kultur. Här ska livet vara enkelt, tryggt och tillgängligt – för alla.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye