Trä- och Möbelföretagen

Erik Haara ny vd på TMF, Trä- och Möbelföretagen

Dela

Erik Haara har utsetts till ny vd för TMF, Trä- och Möbelföretagen, med tillträde under hösten 2024. Han kommer närmast från Glasbranschföreningen där han varit vd och tidigare förhandlingschef.

TMF:s tillträdande vd Erik Haara.
TMF:s tillträdande vd Erik Haara.

- Vi är oerhört glada att ha gått i mål efter en noggrann rekryteringsprocess med många kvalificerade sökande. Erik kommer från en närliggande bransch och har lång erfarenhet av både arbetsgivarfrågor och bransch- och näringspolitik, alla lika viktiga faktorer när TMF nu fortsätter på den förändringsresa som tidigare vd påbörjat, säger styrelseordförande Claes Hansson.

Erik Haara har varit vd för Glasbranschföreningen i över tio år och var tidigare förhandlingschef i organisationen. Han har tidigare arbetat som affärsjurist på advokatbyrå och har även politisk erfarenhet som sakkunnig på Jordbruksdepartementet samt i kommunfullmäktige i Haparanda.

- Bostadsbyggande företag, såväl småhusföretag som kök-, bad, dörrar- och fönster samt möbel-och inredningsföretag ligger i framkant av den hållbarhetsresa som präglar näringslivet i stort. Jag ser fram emot att fortsätta positionera medlemsföretagen som de samhällsbärare de är. De är otroliga arbetsgivare på orter runt om i hela landet och världsledande i den cirkulära omställningen, säger Erik Haara.

Erik Haara har en jur kand-examen från Uppsala universitet och har studerat ekonomi i USA. Han efterträder David Johnsson som gått vidare till en ny tjänst som ansvarig för internationella arbetsmarknadsfrågor på Svenskt Näringsliv.

Nyckelord

Kontakter

Trä- och Möbelföretagen (TMF) Trä- och Möbelföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag som verkar i den träförädlande industrin. Bland de cirka 650 medlemmarna finns företag som producerar fönster, dörrar, golv, trähus, byggnadssnickerier, möbler, kök, inredningssnickerier samt trappor och träkomponenter. Industrin omsätter 80 miljarder kronor och har knappt 30 000 personer anställda.

Följ Trä- och Möbelföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trä- och Möbelföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye