Serviceföretagen

Vilket företag får titeln Årets Städföretag 2024

Dela

Nu öppnar nomineringen för priset Årets Städföretag. Ett pris som delas ut till ett auktoriserat städföretag, som varit ett föredöme i branschen, av fack och arbetsgivare tillsammans. Bland tidigare vinnare finns Kundpartner Syd och 50-femme.

2023 års prisutdelning. Vinnare: Kundpartner Syd
2023 års prisutdelning. Vinnare: Kundpartner Syd Foto: Helene Grynfarb

Nomineringen för Årets Städföretag har öppnats upp. Priset har tidigare tilldelats vid sex tillfällen och dedikerades till alla Sveriges städare 2020. De senaste tre åren har Småländska städ (2021), 50-femme (2022) och Kundpartner Syd (2023) vunnit priset.

– Vi vill med priset lyfta fram auktoriserade städföretag som varit föredömen för branschen, säger Ari Kouvonen, näringspolitisk expert, Almega Städföretagen.  

För att kvalificeras till priset Årets Städföretag måste företaget vara medlem hos Almega Serviceföretagen, samt vara ett Auktoriserat Serviceföretag.  

– Utmärkelsen är viktig, arbetsmarknadens parter har tillsammans skapat priset för att synliggöra god kvalitet och på så sätt höja branschens status, säger Lennart Mauritzon, ordförande, Fastighets. 


Juryn består av representanter från Almega Städföretagen, Fastighets och Kommunal som gemensamt gör en helhetsbedömning efter följande kriterier: 
•    Arbetsmiljöarbetet 
•    Miljöarbetet 
•    Kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRY:s yrkesbevis 
•    Välordnad och god ekonomi 
•    Goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt 

Varje år väljer juryn ut tre finalister bland de nominerade företagen. Förra året kom det in 33 nomineringar, vilket är rekord, varav tre städföretag stod ut extra mycket. Juryn kommer även i år välja tre finalister, därefter presenteras vinnaren under Stora Städbranschdagen den 8 oktober 2024.

– Vi hoppas att det kommer in många nomineringar i år och förhoppningsvis är priset en morot för att fler företag ska vilja bli auktoriserade, säger Mario Gavan, ombudsman, Kommunal.

Om priset
Priset Årets Städföretag delas ut av städbranschens parter Almega Städföretagen, Fastighets och Kommunal. Juryn utser ett städföretag som på olika sätt utmärkt sig som ett stort föredöme i branschen.
Nomineringen är öppen fram till 15 september 2024, nominera här:https://www.serviceforetagen.se/branscher/stadforetagen/priset-arets-stadforetag/

För mer information, kontakta gärna:


Michelle Jacobsson, kommunikatör, Almega Serviceföretagen
Telefon: 08-762 69 74, mejl; michelle.jacobsson@almega.se

Benjamin Ivansson, kommunikatör och pressansvarig, Fastighets
Telefon: 08-6961152, mejl; benjamin.ivansson@fastighets.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

2023 års prisutdelning. Vinnare: Kundpartner Syd
2023 års prisutdelning. Vinnare: Kundpartner Syd
Ladda ned bild
Finalisterna från 2023 års prisutdelning. Fr.vänster: Christina Nilsson, vd på Meritum, Peter Rehnström, vd på Kundpartner Syd (Vinnare) och representant för Rimab.
Finalisterna från 2023 års prisutdelning. Fr.vänster: Christina Nilsson, vd på Meritum, Peter Rehnström, vd på Kundpartner Syd (Vinnare) och representant för Rimab.
Ladda ned bild

Länkar

Almega Städföretagen

Almega Städ­företagen är en bransch- och arbetsgivar­organisation för städ­företag som arbetar mot företag och offentliga verksamheter. Vi arbetar för ett bättre företagsklimat och stärker arbetsgivare, så att välmående företag kan släppa fram fler jobb.

Almega Städ­företagen har cirka 900 medlems­företag som tillsammans sysselsätter uppemot 28 000 anställda och omsätter 17 miljarder årligen. Det gör att vi representerar majoriteten av den privata städ­branschen. Vi är en del av Almega Serviceföretagen.

Följ Serviceföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Serviceföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye