Jobbland

Nu blir det enkelt att söka jobb på Sveriges bästa arbetsplatser

Dela

En bra kultur blir allt viktigare i valet av arbetsplats, och nu kan man enkelt hitta arbetsgivare som erbjuder det. Lediga jobb hos Sveriges bästa arbetsplatser, certifierade och rankade av Great Place To Work, samlas för första gången via en ny söktjänst på Jobbland.se. ”Det här är nya sättet att söka jobb för alla som värderar en riktigt bra kultur”, säger Anita Rae, vd Jobbland Sverige.

En bra arbetskultur är viktig för att trivas på jobbet – nu är det enklare att hitta, genom Great Place to Work och Jobblands samarbete.
En bra arbetskultur är viktig för att trivas på jobbet – nu är det enklare att hitta, genom Great Place to Work och Jobblands samarbete.

Great Place to Work och Jobbland.se startar ett unikt samarbete som samlar alla lediga jobb på de cirka 400 svenska arbetsplatser som uppnått certifieringen Great Place to Work®. Jobbland.se samlar tjänsterna på ett och samma ställe med start 16 maj.

– En arbetsgivare som bryr sig om dig, dina kollegor och hur ni har det tillsammans på jobbet är en viktig faktor när man söker jobb. Det visar data från Jobblands undersökningar flera år i rad. Äntligen får nu alla som söker en dokumenterat bra arbetskultur en kompass i sitt jobbsökande, säger Anita Rae, vd för jobbsökmotorn Jobbland som listar alla lediga jobb i Sverige.

Vad utmärker certifierade arbetsplatser?

För att certifieras som ett Great Place to Work® krävs att organisationens medarbetare gjort en omfattande utvärdering av sin arbetsgivare i över 60 frågor som rör ledarskap, rättvisa, jämställdhet, tillit, respekt och gemenskap. Arbetsgivare som genomgående får höga betyg kan uppnå certifieringen, och bland de certifierade rankas varje år de 65 allra bästa arbetsplatserna i Sverige.

De 65 organisationerna syns under samlingssidan ”Sveriges Bästa Arbetsplatser” och de certifierade under ”Great Place to Work-certifierade organisationer” på Jobbland.se

– Great Place to Work®-certifieringen har funnits i Sverige sedan 90-talet, och är ett bevis för att medarbetarna upplever att organisationen har en bra kultur med rättvisa, stödjande chefer, stark gemenskap och goda utvecklingsmöjligheter där livsbalans uppmuntras. Något som betyder mycket för människor när de letar efter sitt nästa jobb. Vårt samarbete med Jobbland är ett modernt och helt nytt sätt att ge lediga tjänster en kvalitetsgaranti och lyfta fram de arbetsgivare som kan garantera en riktigt bra arbetsplatskultur, säger Emma N Stara, marknadschef på Great Place To Work.

Om oss

Jobbland.se är en av Sveriges största jobbsökmotorer och arbetslivsmedier, med alla jobbannonser publicerade och runt 700 000 besökare varje månad. Här finns också inspirerande artiklar om jobbsökande, arbetsliv och karriär. Jobbland är Nordens ledande partner inom rekryteringsmarknadsföring. 

Great Place to Work är en global organisation som årligen undersöker arbetsplatskulturen för miljontals medarbetare i över 100 länder. Med över 30 års forskning i bagaget fokuserar Great Place to Work på att främja tillitsbaserat ledarskap och skapa arbetsmiljöer där medarbetarna känner sig engagerade, motiverade och stolta.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Följ Jobbland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jobbland

Svenskar vill inte fuska med CV:t – fler ratar AI när de söker jobb27.6.2024 09:50:39 CEST | Pressmeddelande

Åtta av tio svenskar har aldrig använt AI när de sökt jobb, det visar statistik från Jobbsökarstudien 2024 gjord av Jobbland. Den nya tekniken anses vara fusk och att ansökan blir för opersonlig. ”AI kommer att förändra rekryteringsmarknaden. Hur fort det kommer att gå beror på oss människor och hur vi lär oss använda verktyget”, säger Anita Rae, vd på Jobbland Sverige.

Så kan Sverige tolka direktivet om lönetransparens10.6.2024 09:23:59 CEST | Pressmeddelande

Lön är en känslig fråga på arbetsmarknaden, samtidigt är det en av de viktigaste faktorerna när vi vill byta jobb. Nu har utredningen om genomförande av lönetransparensdirektivet publicerats, vilken föreslår att jobbsökare ska få information om lönen i tid för att en informerad löneförhandling ska kunna ske. Direktivet ska minska skillnaderna mellan mäns och kvinnors löner. “Lönetransparens bidrar till lika lön för likvärdigt arbete.” säger Anita Rae, vd på Jobbland Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye