Region Kronoberg

Pressinbjudan – Lärandefestival på Grimslövs folkhögskola

Dela

Grimslövs folkhögskola bjuder in till Lärandefestival 8 maj. En dag där folkhögskolor samarbetar och inspireras av varandra över regionsgränser.

För knappt två år sedan inleddes ett samarbete mellan folkhögskolor i Kronoberg, Kalmar, Blekinge och Halland. Ett samarbete som är unikt bland folkhögskolor. Den 8 maj kommer runt 130 deltagare, lärare och rektorer, samlas för att inspirera och inspireras av varandra.

- Vi ser oss inte som konkurrenter, vi ser oss som kollegor. Gemensamt vill vi att alla våra skolor ska bli ännu bättre. Därför är vi generösa med att dela med oss, exempelvis under en sådan här dag, säger Erik Engsbråten, Rektor på Grimslövs folkhögskola.

Dagen inleds klockan 9.00 med välkomsthälsning och föreläsning med Anna Ekström, ordförande RIO, samt en föreläsning med Ruhi Tyson Fil. Dr i pedagogik på Stockholms universitet.

Efter lunch, klockan 13.00, körs olika pass med folkhögskolorna. Då delar alla med sig av bra exempel och något de är stolta över. Detta för att lära sig av varandra och kunna utveckla sin folkhögskola.

PLATS: Grimslövs folkhögskola

TID: 8 maj klockan 9.00-15.30

Kontakter

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

Lägesrapport, Vårdförbundets konflikt3.5.2024 15:11:14 CEST | Pressmeddelande

Nödvändig vård säkerställd Region Kronoberg har i dialog med Vårdförbundet säkerställt att nödvändig vård kan bedrivas dygnets alla timmar, i verksamheter och situationer där konsekvenserna av blockaden är särskilt påtaglig. Detta gäller till exempel prio 1 och 2-larm inom ambulansverksamheten samt akuta operationer och röntgenundersökningar nattetid. Inställda operationer Region Kronoberg har under denna vecka fått ställa in sammanlagt tio planerade operationer (åtta kirurgiska, två ortopediska). Skyddsarbete Torsdag 2 maj och fram till morgonen fredag 3 maj har sjukhusvården behövt beordra 44 skyddsarbeten, för att säkra liv och hälsa. Det allra flesta är inom ambulansverksamheten, några på operation och röntgen samt en på ortopeden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye