IKEA

Julinyheter på IKEA – färgglada och djärva

Dela

I sommar lanserar IKEA en lång lista med nya och spännande produkter och lösningar för ditt hem. Färgglada, moderna och djärva - och prisvärda som alltid.

I ett rum med gröna väggar står tre rosa bord i metall

En djärv, färgstark version av den klassiska KRYLBO stol gör sin debut i sommar. Bekväm, prisvärd och underbart blå. Även IKEA PS 1995 klocka återkommer i en härlig blå färg. 

- Formen på klockan IKEA PS 1995 påminner mest om en gammal svensk golvklocka från landskapet Dalarna, men lånar även gitarrens former. Jag gillar blandningen av konvexa och konkava former. Den största utmaningen var att hitta en mjukt kurvig kropp som ändå har en tydlig grafisk form. Slutresultatet blev en slags ikon för klockor och samtidigt en praktisk förvaringsplats för småsaker. Den är lätt att känna igen. Jag hoppas att våra kunder tycker att klockan är både rolig och användbar, säger designer Thomas Eriksson.

KRYPOXBÄR en vasnyhet i blått för fina blommor eller bara som den är.

I%20ett%20rum%20med%20lila%20v%E4ggar%20st%E5r%20en%20bl%E5%20s%E4ng.%20Framf%F6r%20s%E4ngen%20st%E5r%20en%20bl%E5%20klocka.


Den älskade klassiska spjälsängen GULLIVER finns nu även i grönt. Här kan barnet sova tryggt från dag ett tills det är dags för en ”riktig” säng eftersom du kan flytta ner bottnen och ta bort en långsida. Bädda med GRÖNFINK påslakanset i mjuk bomull.

I%20ett%20rum%20med%20rutig%20tapet%20och%20bl%E5tt%20golv%20st%E5r%20en%20gr%F6n%20barns%E4ng%20b%E4ddad%20med%20p%E5slakan%20i%20gr%F6nt%20och%20bl%E5tt%20och%20f%E4rgglada%20byggklossar


KNARREVIK avlastningsbord med hylla har gott om plats för allt från kaffemugg och glasögon till tidningar och böcker. Bordet är enklelt att placera i trånga utrymmen och passar fint med SYRABLAD påslakanset med handritat rutmönster som skapar en levande atmosfär. 

GANSJÖN badsrumsset i gult stengods blir en pigg accent i ditt badrum. Brickan håller tandborsthållaren och tvålpumpen på plats, men kan även användas separat för smycken, ljus eller små accessoarer. 

Härliga, gula NISSAFORS rullvagn får plats nästan överallt och kan flyttas dit du behöver den. Använd den som extraförvaring för alla dina köksredskap, skrivbordstillbehör eller vantar, nycklar och mobiler. 

En%20vit%20s%E4ng%20med%20s%E4nghimmel%20st%E5r%20i%20ett%20sovrum%20med%20gula%20och%20rosa%20v%E4ggar.%20I%20taket%20h%E4nger%20tre%20vita%20lampor.


Med himmelssängen VITARNA, designad av Ola Wihlborg och Eva Lilja Löwenhielm, kan du skapa en mysig plats för både sömn och avkoppling. Om du adderar gardiner och belysning kan du designa en egen liten zon, även i ett delat rum. 

Kuddfodralet BUSKVICKER med lekfullt mönster inspirerat av det vilda på framsidan, och lila/gröna ränder på baksidan – vänd bara på kudden för att ändra uttryck.  

RULLBANA matta har ett lekfullt schackmönster i benvita och gula toner som skapar retrokänsla. Varierande lugghöjder tillför ett lager av taktilitet och charm till denna gudomligt mjuka matta. 

Med HATTÅSEN sidobord i rosa kan du alltid ha dina saker nära. Det tar liten plats, är lätt och enkelt att lyfta, bära och flytta. Perfekt att ha bredvid din säng, soffa eller fåtölj.  

MURREVA Fyll ditt rum med färgglada blommor – detta djärva blommönster lyfter ditt humör på trista dagar. Den mjuka bomulls-/viskosblandningen har en fin lyster och andas, så att du känner dig bekväm hela natten. 

En%20s%E4ng%20med%20f%E4rgglada%20t%E4cken%20och%20kuddar%20st%E5r%20p%E5%20en%20rutig%20matta%20i%20ett%20sovrum%20med%20gr%F6na%20v%E4ggar.


Sängstommen SLATTUM har en mjuk klädsel och vadderad sänggavel som kompletterar de stilrena och enkla linjerna. Enkel att tycka om – och lätt att med hem tack vare att hela stommen kommer i ett enda paket. 

Den mjuka, färgglada filten SKUGGBRÄKEN med fransar håller dig varm under kalla kvällar oavsett om du myser i soffan eller behöver ett extra lager värme när du äter ute i det fria. Gjord av återvunnen polyester. 

NÖDMAST är en lätt, batteridriven LED-lampa som är smidig att flytta från ett ställe till ett annat och sprider ett mjukt ljus som skapar en mysig inbjudande stämning i rummet. 

ELDIGHET Ljusstake kommer nu i en vacker lila nyans ger både ett stämningsfullt ljus och är ett vackert objekt i sig själv. Passar lika bra i fönstret som på bordet och är fin att använda både ensam och i par. 

STRANDLUMMER påslakanset med livligt blomängsmönster designat av Emma Prowse. Gjort av slub-bomull med ojämna fibrer invävda i tyget för att addera en textur och skapa en avslappnad och ledig känsla. 

En%20svart%20s%E4ng%20i%20metall%20med%20f%E4rgglada%20kuddar%20och%20textil%20med%20blomsterm%F6nster.


Stajla din säng, soffa eller fåtölj med SVINROT, mörkgrön, jacquardvävd bomullsfilten, prydd med ett grafiskt mönster i off-white/grått och lekfulla fransar. Perfekt att matcha med kuddfodralet SKÅNEFIBBLA. 

Äpplen, fikonblad, ringlande murgröna, rosor, ringblommor och stockrosor. Mönstret på VILDPERSILJA gardin och kuddar lyfter in sommarens härliga överflöd och färgprakt i ditt hem. Inspirationen kommer från designerns dagliga promenader. 

- Jag ville skapa ett mönster som du inte tröttnar på efter några år. Det är tidlösa textilier som passar lika bra i en neutral inredning som i en mer färgstark miljö, säger designer Emma Prowse.

Möblerna i serien FRYKSÅS kan kombineras som du vill eller användas som solitärer. De är gjorda av slitstarka naturmaterial som bara blir vackrare med åren. Möbler av naturfiber har låg vikt men är ändå både stabila och hållbara. 

I SALNÖ möts tradition med det moderna. Bänken SALNÖ med sina mjukt böjda former av handvävd rotting hjälper dig att välkomna in en bit av naturen i ditt hem. Smidig att ta med hem, enkel att montera – och unik.  

I%20ett%20rum%20med%20tr%E4golv%20och%20gr%E5%20putsade%20v%E4ggar%20st%E5r%20ett%20skrivbord%20och%20en%20stol%20gjorda%20av%20rotting.



Säljstart:
Juli på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus

Ladda ned högupplösta bilder: Bildbank

Läs mer om produkter och designers! (Pdf):

Pressmaterial no1
Pressmaterial no2


 
Kalendarium:

 Säljstart:  Nyhet:                                  Pressinformation: Pressbilder:

September 2024

BRÄNNBOLL

Pressmeddelande

Bildbank

2 augusti 2024

Nytillverkad No5

Pressmeddelande

Bildbank

5 april 2024

TESAMMANS kollektion

Pressmeddelande

Bildbank

April 2024

Aprilnyheter sortiment

Pressmeddelande

Bildbank

April 2024

MITTZON sortiment

Pressmeddelande

Bildbank

21 mars 2024

UTSÅDD sortiment

Pressmeddelande

Bildbank

Kontakter

Bilder

Om oss

Vår vision på IKEA är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilket innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. Produkterna på IKEA består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2022. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA och artisten Janelle Monáe samarbetar för att belysa lekens betydelse11.6.2024 13:20:56 CEST | Pressmeddelande

Idag, på den av FN utsedda första årliga internationella lekdagen, lanserar IKEA sin senaste IKEA Play Report – en undersökning som tittar på lekens roll i förhållande till barns välbefinnande. För att understryka de viktiga budskapen i rapporten har IKEA tillsammans med barn skapat och regisserat en film där den globala artisten, skådespelerskan och inspiratören Janelle Monáe har lånat ut sin starka röst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye