Sweco Sverige AB

Fredrik Axby ny chef för Swecos division Energy & Industry

Dela

Fredrik Axby tillträder som ny divisionschef för Swecos konsultverksamhet inom energi och industri med drygt 1 000 medarbetare i Sverige. Fredrik kommer närmast från en position som tillförordnad divisionschef för verksamheten.

Fredrik Axby, Divisionschef Energy & Industry, Sweco Sverige. Fotograf: Anna W. Thorbjörnsson
Fredrik Axby, Divisionschef Energy & Industry, Sweco Sverige. Fotograf: Anna W. Thorbjörnsson

Fredrik Axby har arbetat som affärsenhetschef för Energiproduktion och dammar på Sweco sedan 2021 och har innan dess varit både regionchef och gruppchef. I februari i år utsågs han till tillförordnad divisionschef för Energy & Industry.

–  Vi befinner oss just nu mitt i den gröna omställningen, som drivs av energi- och industribranschen. Det är en spännande tid och Swecos tjänster och expertis inom området är mer aktuella än någonsin. Med Fredrik får vi en trygg, stabil och affärsmässig ledare. Hans starka kundfokus och breda förankring i Sweco gör honom till rätt person att driva energi- och industriverksamhetens utveckling vidare till nästa nivå, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Jag är stolt över att få förtroendet att få leda divisionen och fortsätta utveckla Swecos affär inom energi och industri. Det finns en stor tyngd i vår erfarenhet och förmåga. Med kraften i vår samlade kompetens kan vi verkligen göra skillnad och skapa lösningar för samhällsomvandlingen tillsammans med våra kunder, säger Fredrik Axby.

Fredrik Axby tillträder idag, den 6 maj, och kommer att ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp. Han efterträder Conny Udd som lämnar Sweco efter nästan nio år i koncernen.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fredrik Axby, Divisionschef Energy & Industry, Sweco Sverige. Fotograf: Anna W. Thorbjörnsson
Fredrik Axby, Divisionschef Energy & Industry, Sweco Sverige. Fotograf: Anna W. Thorbjörnsson
Ladda ned bild
Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige. Foto: Anna W. Thorbjörnsson
Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige. Foto: Anna W. Thorbjörnsson
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 22 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 29 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, Välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

Nu är klimatpositiva stadsdelar möjliga – Sweco presenterar framtidens stadsutveckling13.6.2024 08:10:00 CEST | Pressmeddelande

Swecos klimatkalkyl för Sjöstaden i Trelleborg, en ny stadsdel i det gamla hamnområdet, visar att klimatpositiva stadsdelar är möjliga. Kalkylen inkluderar byggnader och dess driftenergi, markanvändning och mobilitet för att undersöka hur nära klimatpositivitet man kan komma. Med fokus på kolsänkor i stadsmiljö, cykel- och samtransport samt förbättrade byggmetoder visar kalkylen att det är möjligt att skapa klimatpositiva stadsdelar. – Mig veterligen är det den första i sitt slag där vi modellerat en hel stadsdel, säger Gunilla Wembe, ansvarig arkitekt på Sweco Architects.

Sweco hjälper Ukraina med att modernisera och säkra vattensystemen i två kommuner16.5.2024 10:49:32 CEST | Pressmeddelande

Sweco deltar i den pågående återuppbyggnaden av Ukraina genom att bidra med expertis i två projekt för att trygga dricksvattenförsörjning och modernisera avloppsvattenrening i kommunerna Kobleve och Dobroslav i Mykolaiv- och Odessa-regionerna. Specialister från Sweco kommer stå för expertis inom bland annat avloppsvattenrening, vattenteknik, hydrologi och miljökonsekvensanalys i projekten som finansieras av Swedfund.

Ny Sweco-rapport: Stålindustrin tar täten i den gröna omställningen24.4.2024 07:25:00 CEST | Pressmeddelande

En ny rapport från Sweco beskriver framstegen för den europeiska industrin i arbetet med att uppnå nettonollutsläpp i hela förädlingsprocessen. Stålindustrin går i täten, med Sverige som ett ledande exempel, följt av cementindustrin. Även kemikalieindustrin och transportbranschen är på väg mot nettonollutsläpp. Rapporten lyfter dels hur faktorer som geopolitik, regelverk och teknisk utveckling driver denna omställning, dels möjligheter och risker att beakta när ny teknik som vätgas, avskiljning och lagring av koldioxid (CCS) och elektrobränsle testas i industriell skala.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye