Framgångsrikt år för SSSB som firat 65 år

Dela

Under 2023 firade Stiftelsen Stockholms Studentbostäder 65 år och har lämnat en årsredovisning för året med ett positivt rörelseresultat på drygt 185 miljoner kronor. 

Infrastruktur och bostadsministern Anderas Carlson och vd Mattias Carrass klipper band och inviger Lappis etapp2.
Infrastruktur och bostadsministern Anderas Carlson och vd Mattias Carrass klipper band och inviger Lappis etapp2.

Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB) är den största studentbostadsaktören i Sverige med drygt 8500 studentbostäder i Stockholm, Solna, Nacka och Huddinge.
 
– Höjdpunkter under 2023 var när 188 nya studentlägenheter invigdes av bostadsministern på Lappkärrsberget och att vi förädlade korridorsrum i Kungshamra till studentlägenheter med eget kök. Vi ska fortsätta vara studenternas förstahandsval och har stora ambitioner att fortsätta förädla vårt befintliga bestånd de kommande åren, säger Mattias Carrass, vd för SSSB. 
 
Stiftelsen startades av Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) 1958 och styrelsen utgörs av ledamöter och suppleanter som väljs av SSCO.  

– Kärnan i vår verksamhet är studenternas behov och engagemang. Vi har en låg belåningsgrad och en stabil ekonomi. Genom stiftelseformen så kan vinsten stanna i verksamheten och användas till att fortsätta utveckla vårt bestånd, säger Mattias Carrass, vd för SSSB. 

Utöver att förmedla studentbostäder så tar också SSSB ett stort ansvar för att bidra till att studietiden blir både trygg och social. 
 
– Vi firar femårsjubileum för vår årligen återkommande utomhuskonsert Backyard Session i år och vi fortsätter som tidigare att anordna padelturneringar och andra aktiviteter, för att bidra till den sociala hållbarheten, berättar Mattias Carrass. 

Höjdpunkter från 2023: 

  • Inflyttning i etapp 2 på Lappkärrsberget
    • 188 studentlägenheter, en lokal för café och en förskola
  • Förädlingsprojekt i Kungshamra
    • 96 korridorsrum byggdes om till 103 nya separata lägenheter med eget kök. 

SSSB i siffror:
Omsättning: 561 mkr 
Rörelseresultat: 185 mkr 
Överskottsgrad: 55%
Hyresintäkter: 549 208 tkr 


Totalt antal bostäder: 8459 st 
Area bostäder: 244 162 kvm 
Taxeringsvärde: 10,06 mdkr
Läs hela årsredovisningen

Kontakter

Bilder

Infrastruktur och bostadsminister Andreas Carlson och vd Mattias Carrass klipper band och inviger Lappis etapp 2
Infrastruktur och bostadsminister Andreas Carlson och vd Mattias Carrass klipper band och inviger Lappis etapp 2
Ladda ned bild
Drönarvy över lappis med den sista årsringen bostäder.
Drönarvy över lappis med den sista årsringen bostäder.
Ladda ned bild
Två medarbetare, Niclas och Jesper, på SSSB.
Två medarbetare, Niclas och Jesper, på SSSB.
Ladda ned bild

Länkar

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige, med våra 8500 bostäder. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende. Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion.När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye