AcadeMedia

Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås flyttar till nyrenoverade Spinneriet

Dela

Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås tar ett stort steg framåt genom att höstterminen 2025 flytta till nyrenoverade lokaler i det anrika Spinneriet. Den nya miljön innebär inte bara en utökning av skolans yta från 1650 kvadratmeter till 2100 kvadratmeter, utan också en förbättring av lär- och arbetsmiljön för både elever och lärare.

Spinneriet i Borås Copyright: Hökerums Bygg

På den nya adressen kommer eleverna att njuta av större och modernare klassrum, samt fler utrymmen för avkoppling och umgänge under raster. Genom att alla verksamheter samlas på ett plan öppnas också möjligheter för ökat samarbete och kommunikation mellan elever och lärare.

Spinneriets närhet till Stadsparksbadet ger också utmärkta kommunikationsmöjligheter för skolan.

”Att få möjlighet att verka i dessa fantastiska lokaler är en verklig förmån, och jag är övertygad om att den nya miljön kommer att inspirera till en ännu bättre inlärningsupplevelse för våra elever”, säger Johannah Karlsson, rektor på Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås.

”Den sammanhållna planlösningen kommer att underlätta för både elever och personal, och vi ser alla fram emot att flytten blir en positiv förändring när höstterminen 2025 väl kommer”, tillägger Johannah.

Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås erbjuder ekonomiprogrammet med inriktning juridik och profilen kriminologi, ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi med profilen management där man har ett unikt samarbete med en skola i Schweiz samt samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap och profilen kriminologi. Utöver dessa erbjuder man hantverksprogrammet - frisör och stylistprogrammet samt vård och omsorgsprogrammet med profilen räddningsmedicin.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 28 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang. Skolorna erbjuder en blandning av studieförberedande och yrkesinriktade program.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye