Einar Mattsson

Brf Lokstallarna – hemtrevligt, centralt, tidlöst och modernt

Dela

Hagastaden är ett unikt stadsutvecklingsprojekt i life science-miljö där samhälle, forskning och näringsliv möts i en helt ny innerstadsdel. När Hagastaden står klar 2030 har Stockholm tillförts 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya lägenheter. Inräknat de 243 bostäderna i projektet brf. Lokstallarna kommer Einar Mattsson att ha producerat cirka 750 av dessa lägenheter och ett 25-tal lokaler därtill. Det betyder att Einar Mattsson är en av de största bostadsutvecklarna i Hagastaden.

Illustrationsbild på kök i Lokstallarna. Ljusa färger och skåpsluckor i mörkt trä
Illustrationsbild på kök i Lokstallarna

Arkitektur inspirerad av platsen
I Hagastadens grönaste del ligger brf. Lokstallarna. De fyra skifferklädda husen står vända mot Norra Stationsparken, en park som kommer att bli färdigställd ungefär samtidigt. Just här korsas den långsträckta, timglasformade parken av den gröna och levande Hälsingegatan som förbinder Vasastaden i söder med Science City-området i norr. Området kring brf. Lokstallarna kommer därför att bli en naturlig knutpunkt, en inbjudande mötesplats där caféer och restauranger berikar livet för både boende och besökare. Platsens historia har präglats av både järnväg och industri, och influensen är tydlig i arkitekturen. En referens till historien finns exempelvis i de karakteristiska, välvda fönsterpartierna i gatuplan som för tankarna till klassiska järnvägsstationer.

Premiumkänsla och köptrygghet ett vinnande recept
Lokstallarna är ett koncept som från idé till utförande skräddarsytts för Hagastaden och dess målgrupp. Omedelbart vid första säljsläppet i oktober bokades hela 30 lägenheter inom loppet av ett par dygn. Detta på en marknad som egentligen står helt stilla. Hur är det möjligt?

Einar Mattsson har varit med från början i Hagastaden och vi har längs vägen fördjupat vår marknadsanalys och kunskap om målgruppen och dess behov. Enkelt beskrivet riktar vi oss primärt till familjer, par eller singlar som trivs i en nyskapad utpräglat urban miljö och har höga kvalitetskrav på sitt boende. Allt det här har vi förpackat i ett sammanhållet och genomtänkt koncept med en premiumkänsla i alla delar. Ovanpå det erbjuder vi en unik köptrygghet genom Einar Mattssons Låne- och räntekostnadsgaranti. Det är vi som tar hela risken, inte kunden, och det underlättar givetvis köpbeslutet. Särskilt i dessa tider, berättar Jonas Palén, Sälj- och marknadschef på Einar Mattsson Projekt AB.

Attraktiva lägenheter i smarta storlekar
Brf. Lokstallarna erbjuder 243 högkvalitativa lägenheter med boytor från 29 till 127 kvm. De fyra huskropparna får varsin takterrass för gemensamt bruk. Två av dem skräddarsys för umgänge och avkoppling med soldäck, loungedel och utekök. De två andra blir utegym som inbjuder till träning och regelbunden vardagsmotion. De olika terrasstyperna är fördelade på husen så att bostadsrättsföreningarna, den västra och den östra, får tillgång till samtliga funktioner. Som grädde på moset erbjuder brf. Lokstallarna dessutom tio större fyra-rumslägenheter med egna takterrasser.

Läs mer om projektet på brflokstallarna.se

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om Einar Mattsson AB
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson-sfären Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter. Med genomförandekraft i alla konjunkturer är koncernen bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar drygt 14 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. Läs mer om oss på einarmattsson.se och Facebook .

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Ett Einar Mattsson-hus är byggt med omsorg och av kunniga hantverkare” — fredagsporträttet med Leif Larsson14.6.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Efter 37 år på Einar Mattsson tänker trä-hantverkaren Leif Larsson nu sluta ställa väckarklockan. Det är dags att gå i pension efter att ha arbetat under tre generationer i den familjeägda koncernen Einar Mattsson. Arbetet med trästommen på befintlig byggnad i kvarteret Råttan sköt upp pensionen ett tag, men i juni är det dags att ägna mer tid för familj, hus och alla fordon.

Hur Einar Mattsson forskar kring mer hållbara fastigheter på KTH Dig-IT Lab5.6.2024 05:54:00 CEST | Nyheter

Einar Mattsson kommer i närtid att starta ett projekt tillsammans med EQUA för att utveckla energiberäkningsmodeller. Fastighetskoncernen Einar Mattsson äger 102 fastigheter från olika tidsepoker – och har därför många tekniska installationer att testa olika modeller på – vilket blir en väldigt bra testplattform för båda parter. Einar Mattssons motiv till att delta är för att minska klimatpåverkan.

”Jag gillar att hjälpa människor så vardagen fungerar bättre” — fredagsporträttet med Jonas Nylén31.5.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

En kampsportande före detta besiktningsman som varit schackspelare. Så kan vi beskriva fastighetstekniker Jonas Nylén. Han är ganska ny i Einar Mattsson-koncernen och uppskattar både kunskapsbredden och den trevliga kulturen. Spårskruvmejseln är en klar favorit bland verktygen i det dagliga. Lär känna Jonas lite mer i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye