Einar Mattsson

Brf Lokstallarna – hemtrevligt, centralt, tidlöst och modernt

Dela

Hagastaden är ett unikt stadsutvecklingsprojekt i life science-miljö där samhälle, forskning och näringsliv möts i en helt ny innerstadsdel. När Hagastaden står klar 2030 har Stockholm tillförts 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya lägenheter. Inräknat de 243 bostäderna i projektet brf. Lokstallarna kommer Einar Mattsson att ha producerat cirka 750 av dessa lägenheter och ett 25-tal lokaler därtill. Det betyder att Einar Mattsson är en av de största bostadsutvecklarna i Hagastaden.

Illustrationsbild på kök i Lokstallarna. Ljusa färger och skåpsluckor i mörkt trä
Illustrationsbild på kök i Lokstallarna

Arkitektur inspirerad av platsen
I Hagastadens grönaste del ligger brf. Lokstallarna. De fyra skifferklädda husen står vända mot Norra Stationsparken, en park som kommer att bli färdigställd ungefär samtidigt. Just här korsas den långsträckta, timglasformade parken av den gröna och levande Hälsingegatan som förbinder Vasastaden i söder med Science City-området i norr. Området kring brf. Lokstallarna kommer därför att bli en naturlig knutpunkt, en inbjudande mötesplats där caféer och restauranger berikar livet för både boende och besökare. Platsens historia har präglats av både järnväg och industri, och influensen är tydlig i arkitekturen. En referens till historien finns exempelvis i de karakteristiska, välvda fönsterpartierna i gatuplan som för tankarna till klassiska järnvägsstationer.

Premiumkänsla och köptrygghet ett vinnande recept
Lokstallarna är ett koncept som från idé till utförande skräddarsytts för Hagastaden och dess målgrupp. Omedelbart vid första säljsläppet i oktober bokades hela 30 lägenheter inom loppet av ett par dygn. Detta på en marknad som egentligen står helt stilla. Hur är det möjligt?

Einar Mattsson har varit med från början i Hagastaden och vi har längs vägen fördjupat vår marknadsanalys och kunskap om målgruppen och dess behov. Enkelt beskrivet riktar vi oss primärt till familjer, par eller singlar som trivs i en nyskapad utpräglat urban miljö och har höga kvalitetskrav på sitt boende. Allt det här har vi förpackat i ett sammanhållet och genomtänkt koncept med en premiumkänsla i alla delar. Ovanpå det erbjuder vi en unik köptrygghet genom Einar Mattssons Låne- och räntekostnadsgaranti. Det är vi som tar hela risken, inte kunden, och det underlättar givetvis köpbeslutet. Särskilt i dessa tider, berättar Jonas Palén, Sälj- och marknadschef på Einar Mattsson Projekt AB.

Attraktiva lägenheter i smarta storlekar
Brf. Lokstallarna erbjuder 243 högkvalitativa lägenheter med boytor från 29 till 127 kvm. De fyra huskropparna får varsin takterrass för gemensamt bruk. Två av dem skräddarsys för umgänge och avkoppling med soldäck, loungedel och utekök. De två andra blir utegym som inbjuder till träning och regelbunden vardagsmotion. De olika terrasstyperna är fördelade på husen så att bostadsrättsföreningarna, den västra och den östra, får tillgång till samtliga funktioner. Som grädde på moset erbjuder brf. Lokstallarna dessutom tio större fyra-rumslägenheter med egna takterrasser.

Läs mer om projektet på brflokstallarna.se

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om Einar Mattsson AB
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson-sfären Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter. Med genomförandekraft i alla konjunkturer är koncernen bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar drygt 14 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. Läs mer om oss på einarmattsson.se och Facebook .

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Det är roliga och spännande projekt med en mycket fin slutprodukt” — Einar Mattssons fredagsporträtt med Frida Tavana17.5.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Energispridande och gladlynt tar sig entreprenadingenjör Frida Tavana sig an ett av byggbolagets projekts ekonomistyrning och koll på kvalitet och miljö. Efter bara ett halvår har hon snabbt kommit in i arbetet. Med stor kommunikativ förmåga och stor tillit till kunniga kollegor går dagarna fort på projekten. Fritiden ägnas åt massa saker, då Frida är genuint nyfiken på nya människor och platser. Lär känna Frida i dagens fredagsporträtt från Einar Mattsson:

Einar Mattsson förvärvar mark för nytt bostadsprojekt i Nacka16.5.2024 08:31:00 CEST | Pressmeddelande

Under april 2024 har Einar Mattsson förvärvat mark i Jarlaberg, i närheten av Nacka Forum. På platsen planerar Einar Mattsson att uppföra ett kvarter med cirka 50 - 55 bostäder, ett mindre antal radhus och lokaler som placeras ut mot ett trivsamt torg. Kvarteret ritas av Varg arkitekter. Detaljplan har vunnit laga kraft och nu kan projektering starta. Efter bygglov planeras byggstart till våren 2025. Säljare av marken är Svenska Nyttobostäder AB.

Einar Mattsson tar intryck av kulturhistoriska värden och ökar tryggheten i moderniseringen av Slakthusområdet13.5.2024 05:58:00 CEST | Nyheter

Slakthusområdet var en gång det ställe där Sveriges modernaste och största slakterier låg. Sedan har andra verksamheter funnits där och nu handlar det om att nå Stockholms stads mål om att skapa återskapa en plats med där bostäder, företag, fokus på mat, kultur och upplevelser samsas. Inte bara för de boende i området utan också för alla stockholmare.

Einar Mattssons långsiktighet uppskattas2.5.2024 05:55:00 CEST | Nyheter

Bostadsbyggandet har i praktiken tvärbromsat och det är ett fåtal som fortfarande startar och genomför projekt. En nyckel till att Einar Mattsson kan gå mot strömmen är att vi under många år förberett oss väl, och därför kan vi rikta energin framåt. Grunden är för oss en stabil ekonomi, där vi kontinuerligt investerar och försöker göra den långsiktigt bästa affären vid varje tidpunkt. När marknaden går spikrakt uppåt är det givetvis svårt att hålla emot. Då gäller det att fortsätta tro på vad som krävs för att en kalkyl ska gå ihop, och inte förlora sig i vart marknaden springer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye