Einar Mattsson

Einar Mattsson ställer sig bakom uppdaterad färdplan för fossilfri byggsektor

Dela

För att uppnå nettonoll utsläpp av växthusgaser till 2045 behöver bygg- och anläggningssektorn göra ett stort antal insatser och genomföra förändringar. Därför ställer sig koncernen återigen bakom färdplanen för fossilfri bygg- och anläggningssektor som nyligen har uppdaterats.

AI-illustration över en fossilfri framtidsby med hus bland en massa gröna träd
Fossilfri bygg- och anläggningssektor 2045

Färdplanen för fossilfri byggsektor
Den första färdplanen för fossilfri konkurrenskraft inom bygg- och anläggningssektorn togs fram 2018, och Einar Mattsson antog den redan då. Sedan dess har sektorn tagit stora kliv framåt och nu har färdplanen uppgraderats. Målet är att halvera klimatutsläppen till 2030 och uppnå nettonoll utsläpp av växthusgaser till 2045.

– Färdplanen har en stor styrka i det att nyckelaktörer i värdekedjan varit med och utformat den. Den är ett viktigt stöd för branschen och även för vårt egna klimatarbete. Det känns därför självklart för oss att återigen ställa oss bakom färdplanen, kommenterar hållbarhetsutvecklingschef Johanna Wikander.

Einar Mattssons egna arbete
Einar Mattsson värdekedja innefattar alla delar i ett bostadshus livscykel. Att möta färdplanens och Einar Mattssons egna mål innebär ett omfattande förändringsarbete i koncernen. Med livscykelns alla delar, och då särskilt bygg- och fastighetsförvaltning under eget tak, finns bra förutsättningar att kunna arbeta med ett helhetsperspektiv för att nå målet. Här bidrar digitaliseringen till att kunna påskynda och underlätta hållbarhetsarbetet.
Einar Mattsson, som är en av grundarna till KTH Live-In Lab och Dig-IT Lab, bedriver egen forskning där för att få fram idéer och tekniska lösningar som gynnar hela fastighetssektorn.

Samarbeten i branschen
Einar Mattsson samarbetar också med andra aktörer i bygg- och fastighetssektorn kring färdplanen. En viktig förutsättning för att sektorn ska kunna nå färdplanens mål är att andra sektorer också sätter upp och arbetar mot ambitiösa mål.

Koncernen deltar även aktivt i samarbeten såsom HS30, som består av aktörer från bostadsutvecklingssektorn i Mälardalen. Einar Mattsson är också med i Fastighetsägarnas Hållbarhetsråd. Där är Einar Mattssons hållbarhetsutvecklingschef Johanna Wikander för närvarande ordförande.

Läs mer om Färdplanen för fossilfri byggsektor här

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om Einar Mattsson AB
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson-sfären Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter. Koncernen är bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar drygt 14 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägare. Bolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven.

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

Einar Mattsson: ”I en trivsam utemiljö vill människor röra sig, vistas och umgås med andra”3.7.2024 05:54:00 CEST | Nyheter

Johanna Karlsson är chef för utemiljögruppen hos Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB. Det är utemiljögruppen som ser till att välkomnande och välskötta gårdar alltid är en del av den långsiktiga fastighetsförvaltningen. Gruppen består av engagerade trädgårdsarbetare, arbetsledare och projektledare. Utemiljögruppen arbetar dels på uppdrag av koncernens fastighetsbolag, dels med externa fastighetsägare som köper tjänsten av Einar Mattsson.

Nya vård- och omsorgsbostäder och upprustad malmgård27.6.2024 12:40:27 CEST | Blogginlägg

Samrådet om detaljplanen för kv. Sommaren 10 är avslutat. Nu löper planprocessen på där man bland annat behandla synpunkter och för dialog med Stockholms stad om nästa steg. Här planerar Einar Mattsson att uppföra ett modernt och trivsamt vård- och omsorgsboende för äldre. Genom att uppföra vård- och omsorgsboendet ges också de ekonomiska förutsättningar som krävs för att renovera och därmed rädda Hovings malmgård då Stockholms stad i informella samtal tackat nej till att återköpa gården.

”Ett Einar Mattsson-hus är byggt med omsorg och av kunniga hantverkare” — fredagsporträttet med Leif Larsson14.6.2024 10:00:00 CEST | Blogginlägg

Efter 37 år på Einar Mattsson tänker trä-hantverkaren Leif Larsson nu sluta ställa väckarklockan. Det är dags att gå i pension efter att ha arbetat under tre generationer i den familjeägda koncernen Einar Mattsson. Arbetet med trästommen på befintlig byggnad i kvarteret Råttan sköt upp pensionen ett tag, men i juni är det dags att ägna mer tid för familj, hus och alla fordon.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye