Kungliga Operan

2024 års stipendium från Barbro Saléns stiftelse

Dela

Sopranen Sandra Bendrik är årets stipendiat. 

Sandra Bendrik, 2024 års stipendiat
Sandra Bendrik, 2024 års stipendiat

Torsdag 25/4 hade Barbro Saléns Stiftelse stipendieutdelning på Kungliga Operans stora scen innan föreställningen av La Traviata. Tf operachefen Ellen Lamm och Birgitta Svendén meddelade årets stipendiat, sopranen Sandra Bendrik.

Stipendiet som lyder på 200 000 kronor är riktat till studerande vid Stockholms Konstnärliga Högskola för att ge möjlighet till fortsatta studier utomlands.

Motiveringen lyder:

”Årets stipendium går till Sandra Bendrik, en mycket lovande sopran med rik, fyllig klang i rösten och en naturlig, organisk musikalitet.  Hennes förmåga att gestalta på scenen är ärlig och övertygande.”

Kontakter

Bilder

Sandra Bendrik, 2024 års stipendiat
Sandra Bendrik, 2024 års stipendiat
Ladda ned bild

Om Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. Hos oss upplever du föreställningar i världsklass. Vi bjuder på starka känslor, tyll, tåspets och tragik med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Baletten samt övriga medarbetare på och bakom scenen.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Kungliga Operan och Dramaten samverkar i Almedalen30.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under årets politikerdagar i Almedalen medverkar Kungliga Operan och Dramaten för första gången tillsammans. Kungliga Operans vd Fredrik Lindgren och Dramatens vd Kitte Wagner deltar i tre olika panelsamtal och debatter. På tisdagen deltar de tillsammans med Fabeges vd Stefan Dahlbo och hotellägaren Petter Stordalen i ett samtal om kulturens roll för attraktiva städer. På onsdagen arrangeras två evenemang på Länsteatern i Visby; på morgonen är temat utredningen av en ny hyresmodell för de statliga kulturscenerna, efter lunch handlar det om privat finansiering av kulturlivet.

2024 års stipendiater från Hans Björklunds och Hedbergska stipendiefonder har utsetts28.5.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hans Björklund var en stor beundrare av alla konstformer och hans önskan var att stipendium årligen ska utdelas från hans minnesfond till personer verksamma inom operans värld. Hans stiftelse Hans Björklunds stipendiefond förvaltas av Kungliga Operan och delar i år ut stipendier till fyra talangfulla personer med arbetsfält inom opera. Stipendieutdelningen äger rum idag, på Kungliga Operan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye