Kungliga Operan

Dramaten, Kungliga Operan och Riksteatern i långsiktigt samarbete

Dela

Dramaten, Kungliga Operan och Riksteatern flyttar sina respektive lager till gemensamma lokaler i Jordbro. Lokalerna, som står inflyttningsklara under maj månad, kommer att inrymma rekvisita, kostym, föreställningsteknik och fonder.

Foto: Kungliga Operan

Den gemensamma etableringen är ett led i en vision om att ytterligare förstärka och utveckla samarbetet mellan teatrarna och att bidra till en långsiktigt hållbar ekonomi.

»Jag är väldigt glad över att vi tre teatrar kan samarbeta på det här sättet och använda våra resurser mer effektivt«, säger Fredrik Lindgren, vd Kungliga Operan.

Det nya lagret som fått namnet Magasinet ligger i Jordbro industriområde och är på 6 125 kvm. Den kommer även att inrymma kontorsarbetsplatser, pentry och omklädningsrum. Lokalen är dagligvaruhandels Dagabs tidigare lokaler som nu anpassats för lagringsbehov och arbetsmiljökrav. Hyresvärd är Sagax.

Under sommaren flyttar Dramaten och Kungliga Operan dessutom sina gemensamma dekorateljéer från Gäddviken till nya lokaler i Flemingsberg i Huddinge kommun, med Fabege som hyresvärd.

Kontakter

Bilder

Om Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. Hos oss upplever du föreställningar i världsklass. Vi bjuder på starka känslor, tyll, tåspets och tragik med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Baletten samt övriga medarbetare på och bakom scenen.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Kungliga Operan och Dramaten samverkar i Almedalen30.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under årets politikerdagar i Almedalen medverkar Kungliga Operan och Dramaten för första gången tillsammans. Kungliga Operans vd Fredrik Lindgren och Dramatens vd Kitte Wagner deltar i tre olika panelsamtal och debatter. På tisdagen deltar de tillsammans med Fabeges vd Stefan Dahlbo och hotellägaren Petter Stordalen i ett samtal om kulturens roll för attraktiva städer. På onsdagen arrangeras två evenemang på Länsteatern i Visby; på morgonen är temat utredningen av en ny hyresmodell för de statliga kulturscenerna, efter lunch handlar det om privat finansiering av kulturlivet.

2024 års stipendiater från Hans Björklunds och Hedbergska stipendiefonder har utsetts28.5.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hans Björklund var en stor beundrare av alla konstformer och hans önskan var att stipendium årligen ska utdelas från hans minnesfond till personer verksamma inom operans värld. Hans stiftelse Hans Björklunds stipendiefond förvaltas av Kungliga Operan och delar i år ut stipendier till fyra talangfulla personer med arbetsfält inom opera. Stipendieutdelningen äger rum idag, på Kungliga Operan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye