Stångåstaden

Visit Linköping & Co gör gästspel som krögare i Wärdshuset, Gamla Linköping

Dela

Gamla Linköping är ett välbesökt turistmål under sommaren och besökare njuter av museimiljöerna, butiker och värdesätter att det finns en variation av caféer och restauranger i området. För att tillgodose det behovet kommer Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, som äger fastigheterna i Gamla Linköping, att under sommaren samarbeta med Visit Linköping & Co som går in och driver restaurangen i Wärdshuset.  Besökare välkomnas till Wärdshuset i samband med nationaldagsfirandet i Gamla Linköping den 6 juni.

Entré till Wärdshuset, Gamla Linköping
Entré till Wärdshuset, Gamla Linköping

Therese Lindh, vd på Kulturfastigheter är glad över den tillfälliga lösningen tillsammans med Visit Linköping & Co.

- Maten är en viktig del i upplevelsen av ett besöksmål och vi ser därför detta samarbete som en tillfällig men viktig lösning för att kunna erbjuda besökarna vällagad mat under tiden som vi fortsatt söker efter en krögare som vill driva Wärdshuset på lång sikt. Vår förhoppning är kunna presentera en ny krögare under hösten. Fram till dess hoppas vi på en härlig sommar med många besökare säger Therese Lindh.

Visit Linköping & Co är redan idag involverade i att utveckla och marknadsföra Gamla Linköping som besöksmål, så när frågan kom från Kulturfastigheter kändes svaret självklart.

- Gamla Linköping är en unik plats och ett jätteviktigt besöksmål för Linköping som destination. Att som kommunal aktör bidra till besöksmålet genom att temporärt driva Wärdshuset under sommaren känns viktigt. Vi är trygga i att vi kommer att kunna erbjuda en bra produkt och vi ser oss som en brygga tills en ny krögare kommer in, säger Johan Malmberg, vd på Visit Linköping & Co.

I Gamla Linköping är arbetet i full gång inför sommarens högsäsong och Tina Karlsson From, museichef på friluftsmuseet gläds åt att Wärdshuset håller öppet i sommar.

- Vi är väldigt glada över att restaurangen öppnar igen och kan ge våra besökare möjlighet till god mat i den unika historiska miljö som Wärdshuset erbjuder. Vi ser fram emot att samarbeta med Visit Linköping & Co säger museichef Tina Karlsson From.

För mer information, kontakta:

Theresé Lindh, vd Kulturfastigheter, telefon 0724-59 07 59

Johan Malmberg, vd Visit Linköping & Co, telefon 0703-58 51 03

Tina Karlsson From, museichef friluftsmuseet Gamla Linköping, telefon 0767-92 30 64

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Nu startar renoveringen av 250 bostäder på Flamman22.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dagarna har Studentbostäder i Linköping AB skrivit avtal om att starta renoveringen av 250 bostäder på Flamman. Renoveringsavtalet tillfaller byggentreprenören BC Linköping AB som sedan tidigare är kontrakterad att bygga 187 nya studentbostäderna i studentområdet Flamman. Renoveringsarbetet startar nu till sommaren och kommer att ske i etapper och pågå parallellt med nyproduktionen fram till och med våren 2027.

Bort med överbyråkratiseringen och få i gång bostadsbyggandet20.5.2024 12:04:58 CEST | Blogginlägg

Hur kan vi effektivisera stadsbyggnadsprocessen och få igång bostadsbyggandet? Jag hade nyligen möjlighet att lyssna på Kristina Alvendal som på uppdrag av regeringen och Produktivitetskommissionen har tagit fram en expertrapport kring just detta ämne. Rapporten beskriver en problembild med bland annat överbyråkratisering. Det fina med förslagen är att de i princip skulle kunna genomföras utan att det krävs några lagändringar. Det går alltså att ändra saker nu om vi vill. Det behövs förstås även lagändringar på sikt men att omgående försöka effektivisera hela stadsbyggnadsprocessen kan bara skapa vinnare. Vi behöver ett ökat bostadsbyggande och så bra förutsättning som möjligt i dagens läge.

Bred samverkan krävs för en ökad integration30.4.2024 11:33:38 CEST | Pressmeddelande

Integrationen är en av vår tids stora samhällsutmaningar som ingen kan lösa på egen hand. Ska vi lösa utmaningarna vi står inför måste vi bli ännu bättre på att samverka. I Linköping har vi på Stångåstaden ett väletablerat samarbete med exempelvis Polisen, kommunen, föreningar och andra fastighetsägare men vi skulle gärna bredda arbetet ännu mer och få in näringslivet i större utsträckning. Kompetensförsörjning är en helt avgörande fråga för nästan alla företag och organisationer. Kan vi hjälpas åt att göra vår stad tryggare och mer attraktiv kommer alla att bli vinnare. Det kommer att göra det ännu bättre att bo här och lättare att få fler att vilja bosätta sig i vår stad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye