Hyresgästföreningen Region Mitt

Hyresgästföreningen bjuder in till konstutställning för att lyfta hyresrätten

Dela

Hyresgästföreningen i Dalarna har med start förra våren drivit ett projekt under namnet ART Dalarna. Projektets syfte är att lyfta fram det unika med att bo i hyresrätt samt ge hyresgäster själva en plattform att uttrycka sig på genom text och bild. Projektet genomförs med stöd av region Dalarna.

ART Dalarna
ART Dalarna

Nu drar projektet ut på en turné i våra bostadsområden. Med oss på turnén har vi de åtta vinnande bidragen från tävlingen ”Från ord till bild”, där hyresgäster delat med sig av berättelser om livet i hyresrätt. Vinnarnas berättelser har tolkats av illustratör Jojo Falk och ställs nu ut i samband med turnén.

- Turnén kommer att bjuda på massor av underhållning och inspiration om livet i hyresrätten, vi tror även den kommer skapa en starkare gemenskap och stolthet kring att bo i hyresrätt, säger Cecilia Ölund Folkrörelseutvecklare på Hyresgästföreningen

Med start 16 maj och två veckor framåt är konstutställningen på resande fot. Med oss har vi massor av roliga aktiviteter, för både stora och små. Bland annat har vi på alla orter med oss gycklargruppen TRiX som bjuder på föreställningen ”Flyttcirkus”.

- Vi vet att ett bostadsområde mår som bäst när grannar träffas och lär känna varandra, därför är det viktigt att vår turné erbjuder något för alla boende. Vi har med oss konstutställning, aktiviteter och uppträdanden för människor i alla åldrar och hoppas att många vill komma ut och dela dagarna med oss, avslutar Cecilia.

Turnéplan ART Dalarna

16 maj - Rättvik (Rättviksskolan)
17 maj - Borlänge (Gammelgården)
18 maj - Hedemora (Sveaparken)
19 maj - Falun (Lilltorpet) (även info om gratisbussar)
22 maj - Orsa (Gräsytan bredvid Storgatan 11)
23 maj - Ludvika (Gammelgården)
24 maj - Smedjebacken (Moga)
25 maj - Malung (Orrskogen)

Kontakt:
Cecilia Ölund, folkrörelseutvecklare Hyresgästföreningen region Mitt, 010-459 15 81

Nyckelord

Kontakter

Bilder

ART Dalarna
ART Dalarna
Ladda ned bild
Under pappret gömmer sig en av åtta konstverk
Under pappret gömmer sig en av åtta konstverk
Ladda ned bild
Under pappret gömmer sig en av åtta konstverk
Under pappret gömmer sig en av åtta konstverk
Ladda ned bild

Länkar

Följ Hyresgästföreningen Region Mitt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Mitt

Skiljeman har avgjort hyrorna för privata hyresvärdar i fyra kommuner i Sörmland26.3.2024 09:26:29 CET | Pressmeddelande

Efter att Fastighetsägarna MittNord avbröt förhandlingarna och valde tvist i stället för lokal förhandling så har nu den oberoende skiljemannen kommit med en rekommendation om hyreshöjning för 2024. Rekommendationen sträcker sig i ett spann mellan 5,3 och 5,7 procent och gäller för drygt 14 000 hushåll i Sörmlands län. Fastighetsägarna krävde höjningar på elva procent.

Förhandlingen om hyror 2024 mellan Hyresgästföreningen och Eskilstuna Kommunfastigheter AB (Kfast) är klar14.3.2024 15:00:00 CET | Pressmeddelande

Den pågående ekonomiska osäkerheten präglad av hög inflation och stigande räntor har inneburit en utmaning för både hyresgäster och fastighetsägare. Hyrorna för bostadslägenheter med varmhyra och kallhyra höjs med 5,3 procent. Hyrorna för nyproducerade bostadslägenheter med presumtionshyra höjs med 3,23 procent. Höjningarna gäller från 1 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye