Region Jönköpings län

Stilla mellanrum – dans och livemusik i vårdmiljö

Dela

Stilla mellanrum är en meditativ föreställning – en vila i musiken och dansen med fokus på det intuitiva, läkande och enkla. Föreställningen visas vid nio tillfällen under våren 2024 på Länssjukhuset Ryhov, Höglandsjukhuset i Eksjö och Råslätts vårdcentrum.

Kvinna i rosa kläder står utomhus i en trappa och sträcker upp ena armen och bakom står en man med en cynt.
Dansaren Stina Nilsson och musikern Stefan Fredriksson genomför tillsammans den meditativa föreställningen Stilla mellanrum – dans och livemusik i vårdmiljö under nio tillfällen våren 2024. Foto: Marcus Gyllborg

Förhoppningen är att föreställningen kan inge avkoppling och en stunds distraktion från smärta och lidande till patienter, besökare och personal på de olika platserna. Stina Nilsson står för dansen och Stefan Fredriksson för pianospel. Det är fri entré för besökare.

Stina Nilsson är dansare och koreograf och skapar experimentella, ofta tvärkonstnärliga projekt där improvisation är utgångspunkten. Stefan Fredriksson är pop- och rockmusiker och har turnerat med stora delar av Sveriges pop- och rockelit. Med den ena foten i kommersiella och den andra i experimentella uttryck, skapar duon en föreställning som både har ett konstnärligt djup och är lättillgänglig. 

Platserna för dansen har valts ut tillsammans med Susanne Nilsson, samordnare konstnärlig gestaltning i Region Jönköpings län, och tanken är att föreställningen ska samspelar med den offentliga konstnärliga gestaltningen där. På Länssjukhuset Ryhov sker föreställningarna vid Katarina Vallbos skulpturer ”Tre hyenor” i ”Hyenornas trädgård”. På Höglandsjukhuset i Eksjö sker dansen och musiken vid Roland Perssons konstverk ”Kompositionen” utanför entrén. Vid Råslätts vårdcentrum sker föreställningarna vid Lena Cronkvists skulptur ”Liten flicka med tofsar och paraply” som ligger strax utanför vårdcentrumet.

Platser och tidpunkter

Hyenornas Trädgård på Länssjukhuset Ryhov

  • 13 maj klockan 11.00
  • 20 maj klockan 15.00
  • 3 juni klockan 12.00 

Utanför Råslätts vårdcentrum

  • 14 maj klockan 11.00
  • 21 maj klockan 15.00
  • 4 juni klockan 12.00

Utanför nya entrén på Höglandsjukhuset i Eksjö

  • 15 maj klockan 11.00 
  • 22 maj klockan 15.00 
  • 5 juni klockan 12.00 

Kontakt

Susanne Nilsson
Samordnare konstnärlig gestaltning
010-242 59 94
susanne.b.nilsson@rjl.se

Kontakter

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Rachel De Basso utvald av EU-kommissionen att tala på Brysselkonferens4.4.2024 09:03:43 CEST | Pressmeddelande

EU-kommissionen har valt ut Rachel De Basso för att delta och tala på Cohesion Forum i Bryssel som pågår den 11-12 april. Konferensen har fokus på EU:s regionalpolitik och hur de beslut som tas på EU-nivå påverkar den regionala utvecklingen i medlemsstaterna. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ska tala och Rachel De Basso kommer som enda svenska talare vara en röst för svenska regioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye