Svensk Innebandy

Sverige till VM-final efter rysare mot Schweiz

Dela

VM-semifinalen mellan Sverige och Schweiz blev en rysare. Blågult kunde till slut vinna med 4-3. Segern innebär att Sverige är klara för VM-final.

Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy
Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy

Sverige är klara för VM-final i Lahtis efter seger med 4-3 i semifinalen mot Schweiz. Men det blev en rysare.

Schweiz öppnade målskyttet i numerärt överläge innan Mira Markström bjöd på en riktig delikatess när hon kvitterade med ett tekniskt konstnummer. Därefter tog Sverige även ledningen, men Schweiz jobbade sig allt närmare i den tredje perioden.

Med sex utespelare tryckte det rödklädda laget på för en kvittering. Blågult kunde dock stå upp bra och vann till slut med uddamålet. Vinsten innebär att Sverige är klara för VM-final i U19-VM.

– Jag hoppas att många såg på matchen för det var en rolig match att titta på, kan jag tänka mig. Lite för spännande stundtals men det kan vi bjuda på en dag som den här, säger förbundskapten Christoffer Suominen och fortsätter:

– Det var ett väldigt bra och välskolat Schweiz. VI är också väl förberedda och jag tycker att det blir ganska taktiskt spel framförallt under den första halvtimmen. Jag är otroligt nöjd med hur spelarna tar instruktioner och bidrar på de sätt de ska. Alla tar sina roller med bravur. En otroligt rolig match på så sätt.

Vera Eriksson spelade under matchen ett uppoffrande försvarsspel och såg ofta till att motståndarna inte kom till några farliga skottlägen. Efter matchen var hon mycket nöjd med det blågult visat upp.

– Schweiz gör ett väldigt bra jobb de är väldigt kompakta i sitt försvar. Det är svårt att få in bollen men vi löser det bra och håller lugnet och spelar etablerat som vi vill, säger Vera Eriksson.

Nu återstår endast en match för Christoffer Suominen, Vera Eriksson och resten av laget. Vinst där och innebär ett nytt svenskt VM-guld.

– Jag är så glad för alla inom Svensk Innebandy. Så glad för spelarna som får representera landet under turneringen, alla supportrar som stöttar och för staben att vi har tagit oss hit. Att få spela en match om titeln känns fantastiskt, säger Christoffer Suominen.

– Jag tänker att vi får stanna upp och andas och känna att vi tagit oss hit. Men vi är inte färdiga än. Vi har en match kvar som vi vill göra vårt yttersta i.

VM-finalen spelas imorgon, söndag, klockan 15.00.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 4-3 (1-1, 2-0, 1-2)

Första perioden
0-1 (06.39) Dana Misteli (Annika Morf)
1-1 (11.31) Mira Markström (Ellen Lundin)

Andra perioden
2-1 (07.09) Thea Ernberg (Mira Markström)
3-1 (10.14) Ellen Lundin (Mira Markström)

Tredje perioden
3-2 (01.52) Livia Kurz (Anne Hartsch)
4-2 (08.07) Ellen Lundin (Thea Ernberg)
4-3 (16.17) Anja Gross (Dana Misteli)

Nyckelord

Kontakter

Christoffer SuominenFörbundskapten, U19-damlandslaget

Tel:0730-288020

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye