Hyresgästföreningen Region Norrland

Klart med ny hyra för Bodenbos hyresgäster

Dela

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och allmännyttiga Bodenbo är nu klara. Överenskommelsen gäller från och med den 1 juni 2024 och innebär att hyrorna höjs med 5,57 procent. Nyproducerade lägenheter får en något lägre höjning.

Elin Bergvall, förhandlare
Elin Bergvall, förhandlare

För andra året i rad genomförs hyresförhandlingarna mot bakgrund av stora kostnadsökningar och ekonomisk kris i hela landet. I slutändan är det lokala förutsättningar som avgör och lokala parter som måste komma överens.

– Vi vill alltid se så låga höjningar som överhuvudtaget är möjligt och jag är trygg med att vi gjort allt vi kunnat för att hålla nere den här hyreshöjningen. Många sitter tyvärr i en oerhört jobbig sits ekonomiskt och höjningen blir tuff nog ändå. Det är bra att hyresgästerna åtminstone inte kommer att drabbas av retroaktiva hyreshöjningar, säger Hyresgästföreningens förhandlare Elin Bergvall.

Bodenbo yrkade ursprungligen på en hyreshöjning med 9,28 procent.


För mer information:
Elin Bergvall, förhandlare, 073-819 18 06

Kontakter

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye